Постраждалим від негоди у Чорнухинському та Лубенському районах виділили допомогу

Влада
24 червня 2016 о 14:461351 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Постраждалим від негоди у Чорнухинському та Лубенському районах виділили допомогу
З резервного фонду для відшкодування збитків потерпілим від стихії на Полтавщині поки що виділили 8 мільйонів гривень.

22 червня у Лубенському та Чорнухинському районах розгорнулася справжня природна катастрофа: буря, злива і град, розміром з куряче яйце. Про наслідки і виділену допомогу йдеться в повідомленні прес-служби ОДА.

Постраждалим від негоди у Чорнухинському та Лубенському районах виділили допомогуПостраждалим від негоди у Чорнухинському та Лубенському районах виділили допомогу. Фото ГУ ДСНС області

Стихія принесла мешканцям району серйозне горе. Позаливало городи, потопилися домашні птахи і свині, в домах позбивало дахи і шибки. Двоє людей ледь не загинули намагаючись перейти через річку.

– Дах у нас як решітка, воду виносили відрами, – розповідає місцева жителька Мая Анатоліївна. – Майже усі сільськогосподарські угіддя знищено. Усе, що було заготоване для будівництва сарайчику, змило у річку. Постраждала у нас і худоба — втопилось двоє свиноматок.

Не менше горе спіткало мешканців Хейлівщини Чорнухинського району. Через стихію у них зруйнована єдина дорога, яка веде з села.

– Є ґрунтові дороги, але у зв’язку із опадами, ними на даний час проїхати неможливо, – говорить заступник начальника Служби автомобільних доріг в Полтавській області Анатолій Мягкохліб. – Сильний тиск води призвів до того, що відбувся розмив земляного полотна і руйнування штучної споруди – трьохочкової труби. Доки не припиниться потік води, ми не можемо почати відновлювальні роботи. Орієнтовно найближчий термін − це наступна середа. Вода припиниться, трішки підсохне ґрунт і можна буде під’їхати технікою. Труби ми вже знайшли, можна буде розпочати роботи.

У районі працює повний особовий склад ДСНС. За минулу добу вони вже викачали воду з 106 дворів. Залишилось 54. Але робота триває.

Заступник начальника Головного управління ДСНС з питань оперативного реагування Олександр Лисенко говорить, що у них чергує човен у Вороньках біля того місця, де не мають сполучення із декількома домогосподарствами:

– Ми доправляємо туди воду, возили людей, хто просив, – говорить Олександр Лисенко. – Повністю мобілізовано особовий склад. На території працює 39 осіб, плюс піднятий особовий склад Головного управління... Коли до нас надходить інформація, одразу реагуємо. Без уваги жодну інформацію не залишаємо.

Про виділені кошти на допомогу

Уже сьогодні, 24 червня, з резервного фонду виділили 1 мільйон гривень на подолання наслідків природного лиха в Лубнах і 7 мільйонів гривень для Чорнух. Решту коштів Полтавська ОДА зможе надати після погодження з Полтавською обласною радою.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко сьогодні, 24 червня, має зустрітись з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, аби обговорити можливості виділення грошей з державного бюджету для відшкодування збитків потерпілим.

Останні новини з місця стихії

Станом на 14 годину 24 червня, зокрема у селі Харсіки Чорнухинського району досі відкачують воду з погребів, та вона знову прибуває. Затопленими досі залишаються і городи. Рятувальники продовжують працювати на місці події. Про це нашій колезі Ніні Король повідомив місцевий житель Володимир Бухало.

Також відомо, що у магазинах райцентру вже закінчився шифер, оскільки населення власними силами намагається долати наслідки природнього лиха.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter