Плани Мамая: притулок-невидимка для собак у Полтаві побудований лише на папері

Влада
Надія Труш23 червня 2015 о 15:222942 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Плани Мамая: притулок-невидимка для собак у Полтаві побудований лише на папері
Міський голова Олександр Мамай обіцяв полтавцям у 2014 році притулок для собак.

Приблизно у цьому районі, за адресою Заводська, 1д, повинен знаходитися притулок для собак. фото Надії Кучер

2014 року на позачерговій 46 сесії Полтавської міськради депутати надали згоду на розміщення притулку для тварин. Відвели йому місце за адресою вулиця Заводська, 1д.

Тоді Олександр Мамай сказав, що притулок для собак – важлива необхідність і прохав депутатів підтримати рішення «Про надання згоди на розміщення притулку для тварин та дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Заводській, 1д», що, врешті, й було зроблено.

До теми: Обіцянки і реальність: що обіцяв Олександр Мамай, коли йшов у міськраду.

Із 2012 року у місті реалізовують «Програму регулювання чисельності безпритульних домашніх тварин у м. Полтава на 2012-2016 роки». Одним із основних завдань в рамках впровадження програми – будівництво міського притулку для собак. Із Програмою у вільному доступі можна ознайомитися на офіційному сайті Полтавської міської ради. Відкриваємо документ – там чітко прописані етапи реалізації дій до 2016 року.

Притулок для собак у Полтаві

У 2012 році мали виділити земельну ділянку для будівництва притулку. Проте землю для собак на 250 місць у Полтаві шукали два роки і виділили її у 2014.

Притулок для собак у Полтаві

Притулок для собак у Полтаві

Раніше ми уже писали, що на реалізацію Програми виділили понад 5 мільйонів гривень. Частина коштів передбачена на заробітну плату працівникам КАТП-1628. Це комунальне підприємство – єдиний міський пункт перетримки чотирилапих "безпритульників". Підприємство розраховане на тимчасове утримання близько 40 собак. Пропонували розмістити новий заклад на території полтавського КАТП–1628. Але цю ідею не підтримали в Управлінні житлово-комунального господарства, мовляв для будівництва притулку на 250 місць необхідна ділянка площею не менше 1 гектара.

Протягом 2012-2014 років мали оприлюднити інформаційно-довідкові матеріалів на сайті міської ради з усіх питань щодо поводження з тваринами та створити єдиний міський облік домашніх тварин. На жаль, знайти цю інформацію на сайті міськради не вдалося

Завдання на 2014-2016 роки міська влада дала собі дещо розмиті. У Програмі вони звучать так: залучення коштів з міського бюджету, обласного та міського фонду охорони навколишнього природного середовища, благодійних внесків на будівництво притулку та на впровадження комплексних заходів щодо регулювання чисельності безпритульних тварин. А також: здійснення контролю за дотриманням власниками тварин вимог «Правил утримання домашніх та безпритульних тварин у м. Полтава».

Щодо правил, пошук на сайті міськради видає такий результат:

Але разом з тим у додатку до Програми вказано, що у 2013 році заплановане будівництво притулку для безпритульних тварин на 250 місць. Для цього з міського та обласного бюджету, місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища, благодійних внесків передбачали фінансування у розмірі 350 тисяч гривень.

Притулок, якого немає

Тож у місті уже кілька років за адресою Заводська, 1д мав діяти міський притулок для собак.

Притулок для собак у Полтаві

Притулок для собак у Полтаві

Ми вирішили дізнатися про хід реалізації Програми. Виявилося, за вказаною адресою притулку просто не існує. Територія, на якій він нібито має бути – околиця міста. І хоча притулку немає, але є безпритульні собаки, які снують малолюдними вулицями, охороняючи приватні приміщення. На запитання "Де знаходиться Заводська, 1д" люди здивовано знизують плечима, мовляв, немає такої.

На території за адресою Заводська, 1 розміщується ремонтно-будівельне управління, тут же пропонують столярні вироби.

Олег, працівник цього управління з 9-річним стажем, запевняє, що притулку поряд немає.

"Сусіди" цього приміщення – гаражі, підприємство, на якому виготовляють пам’ятники; завод, пункт прийому металобрухту і непролазні чагарники.

Місце доволі відлюдне. Про притулок чи хоча б про його можливе майбутнє розміщення тут – місцеві не чули. Андрій, підприємство якого знаходиться поруч із ремонтно-будівельним управлінням жартує: хоча притулку і нема, але собаки є.

– Такої адреси, як Заводська, 1д немає поблизу ніде, кажу вам точно. Ось тут знаходжуся я, далі нічого немає, ви ж бачили, мабуть, хащі, – розповідає Андрій. – Але собаки є, он кілька наших бігає, можете їх сфотографувати.

Андрій на прохання журналіста підказати, де знаходиться притулок для собак, здивовано радив фотографувати його собак. Фото Надії Кучер

Журналіст процитувала підприємцю рішення Полтавської міської ради від від 26 грудня 2014 року, в якому йшлося про виділення землі під притулок. Андрія, так само як і охоронців найближчих підприємств, слова журналіста здивували. Люди кажуть, що не бачили навіть представників міськради, які б оцінювали територію.

Ці чагарники аж ніяк не схожі на те, що за ними може знаходитись притулок для собак.

Ми залишаємо міській владі можливість висловитися і розповісти про анонсований кілька років тому притулок тварин. Не виключаємо, що за густими чагарниками ми його просто не побачили.

До теми: Програма Мамая: полтавці не побачать новий спортивний комплекс на Юрченка у 2016 році

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter