Програма Мамая: полтавці не побачать новий спортивний комплекс на Юрченка у 2016 році

Влада
Ольга Правденко23 червня 2015 о 08:193186 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Програма Мамая: полтавці не побачать новий спортивний комплекс на Юрченка у 2016 році
Міський голова Олександр Мамай обіцяв полтавцям, що у 2016 році спорткомплекс-довгобуд відкриє двері для полтавців.

Полтавці не побачать новий спортивний комплекс на Юрченка у 2016 роціБудівництво на території майбутнього спорткомплексу

Журналіст вирішила подивитися, як триває будівництво та поговорити з будівельниками про реальні строки здачі об’єкта в експлуатацію.

Нагадаємо, у 2012 році спортивно-оздоровчий комплекс довгобуд депутати міської ради прийняли у комунальну власність. Тоді Олександр Федорович заявив:

– Трішки ми дамо грошей, трішки область, трішки інвестори. Спробуємо збудувати там басейн загальноєвропейського типу. Можливо за рік, можливо за 1,5 збудуємо, але точно почнемо. Сподіваюсь, це рішення піде на користь підростаючого покоління.

Полтавці не побачать новий спортивний комплекс на Юрченка у 2016 роціПрораб Іван Виноградський

Проте будівництво спорткомплексу розпочали аж через 2,5 роки у грудні 2014 року.

Вартість довгобуду постійно мінялася. Спочатку будівництво оцінювали в 40 мільйонів гривень, потім Олександр Мамай заявляв, що на це піде 60 мільйонів, зрештою на будівництво виділили 56 мільйонів 100 тисяч гривень. При цьому мер говорив, що із міського бюджету жодної копійки не виділятиметься на будівництво. Проте депутат міської ради Олександр Артеменко навів докази того, що з міського бюджету виділили гроші на будівництво басейну по Юрченка.

Полтавці не побачать новий спортивний комплекс на Юрченка у 2016 році

З початком будівництва Олександр Мамай пообіцяв, що до кінця літа буде зведена «коробка».

Журналіст процитувала Івану Виноградському, прорабу будівельної організації «Райагробуд», яка зводить комплекс, слова міського голови Олександра Мамая про те, що коробка басейну буде вже до кінця літа. Іван Олексійович дивується:

– Мабуть, міський голова казав, що коробка буде до кінця року, а не до кінця літа? Бо зробити її до осені не можливо. Тим більше в нас була пауза в будівництві поки приймали бюджет та виділяли кошти.

Полтавці не побачать новий спортивний комплекс на Юрченка у 2016 роціПрацівники "Полтававодопровід" скаржаться, що їм затримують зарлпату

У грудні минулого року міський голова Полтави сказав журналісту:

– Хочемо, щоб у 2016 році комплекс вже почав працювати.

За словами Івана Виноградського до кінця літа хочуть зробити покриття басейну, але це важко, бо площа тільки більшого басейну – 50 метрів на 21метр. Нагадаємо, у спортивному комплексі буде два басейни. Крім того в проект постійно вносять зміни. Фахівець каже, що збудувати спорткомплекс до 2016 року – нереально.

– За рік ми його не збудуємо – це точно. Дай Бог, щоб за два роки справилися, – говорить Іван Виноградський. – На будівництво басейну виділили з міського бюджету 70 мільйонів гривень, ми освоїли з них приблизно 6 мільойонів.

Полтавці не побачать новий спортивний комплекс на Юрченка у 2016 році

Працівники будівництва скаржаться, що їм затримують зарплату.

– Зарплату наше підприємство видає нам із постійними затримками, де діваються ті гроші, невідомо, – каже Михайло Василенко, який працює на будівництві від «Полтававодопровід».

До слова, Олександр Мамай обіцяв збудувати новий спорткомплекс ще й у мікрорайоні Південний.

Нагадаємо, що журналісти перевіряють, як міський голова Олександр Мамай виконав передвиборчу програму.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter