Обіцянки і реальність: що обіцяв Олександр Мамай, коли йшов у міськраду

Влада
Ольга Матвієнко22 червня 2015 о 18:331814 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Обіцянки і реальність: що обіцяв Олександр Мамай, коли йшов у міськраду
Аби виборці голосували, кандидати у владні крісла ладні обіцяти золоті гори.

Обіцянки і реальність: що обіцяв Олександр Мамай, коли йшов у міськрадуЩо обіцяв Олександр Мамай виборцям. Фото – www.rada-poltava.gov.ua

У 2010 році Олександр Мамай переміг на міських виборах. 5 листопада його офіційно оголосили полтавським міським головою.

Напередодні виборів кожен кандидат оголошує передвиборчу програму, в якій може обіцяти багато – рівно стільки, аби люди повірили й обрали. Як виконується потім ця програма – питання інше.

У програму Олександра Федоровича повірили 61,64% полтавців. Розміщена на офіційному сайті політичної партії, від якої балотувався нинішній міський голова, вона складається із 12 пунктів. Їх автори назвали «Пріоритетами розвитку міста».

1. Викорінення кумівства у владі:у виконавчій владі працюватимуть лише професіонали.

2. Дороги та тротуари мають бути відремонтованими на Совість: особиста відповідальність мера за кожний метр дорожнього покриття.

3. «Полтава без сміття»: будівництво сучасного сміттєпереробного заводу, контроль графіку вивозу сміття.

4. Підтримка малозахищених полтавців: створення міської мережі соціальних магазинів, будівництво молокозаводу.

5. Оптимізація роботи громадського транспорту: комплексна підтримка й розвиток комунального тролейбусного і автопарку.

6. Сприяння розвитку малого та середнього бізнесу: справжнє «єдине дозвільне вікно», підтримка місцевих товаровиробників.

7. Соціальне житло: сприяння отриманню першої квартири для молодих сімей, забезпечення пільговиків житлом.

8. Повноцінне дозвілля для дітей та підлітків: дитячий майданчик – у кожен двір, спортивний комплекс – у кожну школу.

9. Підтримання та розвиток міських ринків: збереження у комунальній власності ринків Полтави, приведення їх до належного санітарного стану.

10. Ефективна система ЖКГ: приведення роботи житлово-комунального господарства до європейських стандартів, відповідність тарифів якості комунальних послуг.

11. Доступне та якісне медичне обслуговування: забезпечення кваліфікованим персоналом, сучасним обладнанням та медикаментами кожної лікувально-оздоровчої установи.

12. Незаангажована інформаційна політика без цензури: рівний доступ всіх ЗМІ та громадян до інформації про діяльність місцевої влади.

Крім того, вже на посаді міського голови Олександр Мамай на прес-конференціях, на зустрічах із представниками комунальних установ, працівниками різних галузей оголошував про свої плани зробити те чи інше добро для міста.

Ось лише деякі із таких заяв:

1. Олександр Мамай хоче збудувати новий спорткомплекс у мікрорайоні Південний.

– У мене є така мрія – відкрити поблизу готелю «Турист» багатопрофільний спорткомплекс, щоб дітям та молоді мікрорайону було чим зайнятись. Я розмовляв стосовно цього з депутатами міської ради, вони погодились зі мною і обіцяли допомогти, – розповів Олександр Мамай про свою ініціативу спортсменам Полтави у вересні 2012 року.

2. У 2015 році першочергово відремонтувати дорогу на Червоний Шлях.

– Як тільки Держказначейство пропускає гроші на дороги, я гарантую, в першу чергу розпочинаємо ремонт дороги на Червоному Шляху, – пообіцяв Мамай на одній із сесії міської ради.

Аварійну дорогу на серпантині «ремонтують» вже 3 роки.

3. Збудувати спорткомплекс на Петра Юрченка.

4. Знайти можливість повернути місту кадетський корпус. Олександр Мамай говорив, що у старовинній будівлі можна зібрати усі гуртки для дітей.

– Щоб у одному крилі – співали, у іншому – танцювали, були і курси крою й
шиття, і авіамоделювання. Не треба розкидати гуртки по усьому місті. Крім того, у Полтаві зареєстровано 400 дітей-інвалідів. Я спілкувався майже з усіма їх батьками. Планую виділити 300-400 «квадратів» приміщення, щоб діти-інваліди могли зустрічатися не лише кілька разів на рік у свята, а й ледь не щодня. Матері у цьому випадку отримають можливість залишити дітей у центрі на 3-4 години і хоча б на центральний ринок спокійно сходити, – поділився міський голова із журналістами у листопаді 2010 року за кілька днів після обрання.

У 2013 році, звітуючи за два роки перебування на посаді, Олександр Федорович зазначив, що добре було б зробити в кадетському корпусі Будинок правосуддя.

5. Міський голова підтримав будівництво у Полтаві притулку для тварин. Притулок повинен був почати діяти вже у 2014 році.

Журналісти «Кола» вже почали дізнаватися, які з перед- і післявиборчих обіцянок Олександра Мамая виконані, а які так і залишилися обіцянками.

До речі, взимку 2015 року міський голова потрапив до рейтингу мерів-пустословів.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter