Сесія Полтавської міськради: відбулись зміни у лавах депутатів (текстовий онлайн)

Влада
Юлія Обелець22 липня 2016 о 10:152329 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сесія Полтавської міськради: відбулись зміни у лавах депутатів (текстовий онлайн)
Розпочалась шоста сесія Полтавської міськради сьомого скликання.

Сесія Полтавської міськради: текстовий онлайнСесія Полтавської міськради. Фото Фото – 112.ua

Сьогодні, 22 липня, у стінах будівлі Полтавської міської ради зібрались депутати, аби розглянути понад 50 питань. Як анонсувалось на сайті міської влади, першочергово повинні розглянути питання допомоги на ремонт покрівлі будинку, в який влучила блискавка та сім’ї, квартира якої найбільше постраждала від пожежі.

Сесія розпочалась о 10.14 з Гімну України. До того депутати випробовували нову елеткронну систему голосування.

До слова, на засідання прибуло 37 із 42 депутатів.

Відеотрансляція

10. 23 – Міський голова Олександр Мамай озвучив, що до нього надійшла заява від Сергія Чередніченка щодо складання ним повноважень депутата міськради. Просить включити це питання до порядку денного. За – 38 (37 депутатів та міський голова), проти – 0. Рішення прийняли. І відразу ж депутати підтримали заяву Чередніченка.

10.29 – надають час для виступів громадськості. Виступи останніх стосуються комунальних тарифів, незаконних тимчасових споруд та проблем риболовлі й купання в ставку у Рибцях; щодо відключення «Полтававодоканалом» води у багатоповерхівках через боржників.

З питанням водоканалу Олександр Мамай рекомендував виступаючому звернутись до депутатів облради.

Новий депутат

10.41 – голова міської виборчої комісії назвав, хто у порядку черговості, стає новим депутатом, у зв’язку з складанням повноважень Сергієм Чередніченком. Значок і посвідчення депутата Полтавської міськради отримав В’ячеслав Федоряка, згідно списку партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

10.57 – Міський голова зачитує заяву партії «Батьківщина» щодо підвищення комунальних тарифів. Такі тарифи називають неприпустимі. Тому прохають підтримати звернення до Верховної Ради, Кабміну й НКРЕ, щоб скасувати тарифи.

11.03. – Слово взяв депутат Андрій Матковський. Прохає підтримати рішення про
взяття «Полтававодоканал» та «Полтаватеплоенерго» у комунальну власність. Мовляв, такі підприємства лише на Полтавщині належать обласній владі, а не територіальній громаді. Депутат Олександр Шамота ж анонсував мітинг щодо тарифів під час сесії облради 26 липня.

11.07 – Рішення про звернення до державної влади щодо скасування тарифів прийняли.

Голосування системою «Рада»

11.08. – Прийняли зміни до регламенту. Тому лише відтепер депутати голосуватимуть за новою електронною системою.

10.21 – У сесії виникла дискусія, галас. Олександр Шамота та Юліан Матвійчук запропонували показувати на екрані результати голосування. Міський голова сказав, що наступного разу, бо тоді слід робити перерву. Депутата Шамоту це не влаштувало. Він на емоціях навіть підійшов до Мамая й наголосив, що це вимога. Пропозицію Олександра Шамоти винесли на розгляд, проте депутати її не підтримали.

До слова, очільник Полтави попри насичену роботу, уже традиційно, встигає жартувати й цитувати рядки з пісень.

11.43 – Депутати розглянули вже 11 питання.

11.46. – Голосуючи, за питання №13 «Про надання земельних ділянок, передачу в
користування та продовження права користування земельними ділянками», у залі почали плескати в долоні. Такі емоції в присутніх на засіданні викликав коментар міського голови, що йдеться про зведення будинків для полтавців, які втратили квартири на Боровиковського, 11.

Обновки до паркінгу міського транспорту

12.08 – Розглянули питання щодо закупівлі 7 тролейбусів для міста: 5 з
міського бюджету та 2 з державного. Рішення підтримали одноголосно.

12.26 – Розглядають питання №43 «Про внесення змін та доповнень до Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення м. Полтава «Турбота» на 2016 рік». Слово попросив Юліан Матвійчук зі «Свободи». Його не влаштовує пункт програми про премії до свят листоношам та податківцям, мовляв, ці гроші більш необхідні соціально-незахищеним верствам населення (зокрема, особам з інвалідністю).·

За листонош та податківців вступився Андрій Матковський. Пояснив, що вони отримують невеликі зарплатні, а роблять чимало. Поправку Матвійчука депутати не підтримали, натомість прийняли питання №43 в першочерговому варіанті.

12.42 – Розглядають питання №51 «Про внесення змін до Програми висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування м. Полтава та фінансової підтримки засобів масової інформації на 2016 рік».Матвійчук попросив слово. Запитав, чи проводили соцопитування серед полтавців, що вирішили перерозподілити кошти – в одних ЗМІ забрали, іншим додали. Зокрема, «свободівця» цікавило, чому втричі збільшили фінансування телеканалу «ІРТ». Нащо секретар міськради Оксана Деркач пояснила, що , для прикладу «Лтава» розрахована більше на область, а «ІРТ» на місто.

Розгляд петицій

12.47 – голосують за розгляд петицій:

  • Про розгляд петиції № 1 щодо поліпшення роботи громадського транспорту.
  • Про розгляд петиції № 8 щодо вимоги створення притулку для безхатніх тварин.
  • Про розгляд петиції № 9 щодо створення інфраструктури для пересування велосипедним транспортом в місті Полтава.
  • Про розгляд петиції № 17 щодо безперервного руху громадського транспорту у напрямку від м-ну Огнівка до м-ну Половки-Браїлки та у зворотному напрямку.
  • Про розгляд петиції № 21 щодо встановлення додаткової зупинки для міського регулярного транспорту навпроти зупинки «Майдан Незалежності».

Всі петиції депутати підтримали.

12.52 – Сесію закрили Гімном України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter