Сім'ям загиблих учасників АТО гарантують статус та соціальний захист

Влада
Юлія Обелець19 вересня 2014 о 16:471514 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сім'ям загиблих учасників АТО гарантують статус та соціальний захист
У Мінсоцполітики розповіли про статус та соцзахист, який обіцяють сім'ям загиблих учасників АТО

Сім'ям загиблих учасників АТО гарантують статус та соціальний захистСім'ям загиблих учасників АТО гарантують статус та соціальний захист. Фото ru.tsn.ua

Члени сімей військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ України, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в АТО, мають право на встановлення статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Лист із відповідним роз’ясненням розіслали структурним підрозділам з питань соцзахисту обласних державних адміністрацій та Київської міськдержадміністрації, – йдеться у повідомленні на сайті Кабміну.

З питань встановлення такого статусу та видачі «Посвідчення члена сім’ї загиблого» слід звертатися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Перелік необхідних документів визначається рішеннями місцевих державних адміністрацій про затвердження адміністративної послуги щодо встановлення статусу осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Водночас членам сімей загиблих учасників АТО доцільно представити документи, що підтверджували б перебування в зоні проведення та безпосередню участь загиблого (померлого) в антитерористичній операції та сам факт загибелі. А також документи, які встановлюють причинний зв’язок загибелі (смерті) з виконанням обов’язків військової служби (службових обов’язків), участю в антитерористичній операції.

До слова, 18 вересня Полтава попрощалася із трагічно загиблим героєм – офіцером Олександром Максимовим.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter