Центром Полтави в сміттєбаку провезли опудала кандидатів в нардепи (фото)

Влада
Юлія Обелець24 жовтня 2014 о 13:332632 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Центром Полтави в сміттєбаку провезли опудала кандидатів в нардепи (фото)
В останній день передвиборної кампанії полтавські активісти викинули у смітник опудала кандидатів Матковського та Капліна.

Фото Олега Журавльова

Запрошуючи журналістів на подію, анонсували: на кандидатів зроблять пугала та спалять в Корпусному парку.

Проте палити не стали.Центром Полтави в сміттєбаку провезли опудала кандидатів в нардепи (фото)

Ще до 12 години до Монумента Слави під’їхав фургон, звідки витягли контейнер для сміття і два опудала. На місці події знаходилось до 15 осіб – активісти місцевого Майдану та з Кременчука.

Спочатку «кандидатів» повісили на гостряки паркану. Пугало Сергія Капліна нарядили в притаманний йому офіційний стиль – сорочку та брюки, щоправда, на «голову» (зроблену з наповнювача подушки) почепили незрозумілу тюбетейку. Андрія Матковського – у ветеранську форму та ще й зав’язали георгіївську стрічку. На кожного почепили відповідні написи.

На питання, чому саме ці кандидати не влаштовують, організатори пояснили:

– Ми люструємо таким чином Матковського тому, що він не повинен йти у народні депутати, – сказав голова Народної ради Полтави Володимир Дащенко. – Ми, полтавці, знаємо, що він уже зробив і що він може зробити. Ми проти, аби він потрапив до Верховної Ради. Дорогу – новим обличчям. Щодо Капліна, то це он до представників з Кременчука. Вони його люструють, а не ми.

– Ми проти нашого земляка Капліна, тому що в нього одна «болтологія», ніяких конкретних дій. Продемонстрував, що пиляє дерева і все. Ми за чесність виборів, – відповів представник ГО «Тендер громадські експертизи».

Потім «кандидатів» запхнули у сміттєвий бак. Опудало Капліна відразу примостили, а от пугало Матковського чомусь хилилось, тому знайшли дрючок і підперли його.

Палити не стали, вирішили прокатати «кандидатів» центром міста і залишити під обласною прокуратурою. Котили сміттєбак з «політиками» по проїжджій частині вулиці Жовтневої, потім повернули до прокуратури.

На питання, де взяли бак для сміття, журналісту «Кола» відповіли – «у відповідному управлінні». Колезі з іншого видання – «на Макухівському сміттєзвалищі».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter