У Полтаві створили спеціальну групу, щоб боротися із високими тарифами на комунальні

Влада
Надія Труш21 липня 2015 о 17:011358 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві створили спеціальну групу, щоб боротися із високими тарифами на комунальні
У Полтавській міськраді відбулося перше робоче засідання групи, яка вивчатиме обґрунтованість тарифів на комунальні.

Любов Шайдур. Фото Надії Кучер

Створена тиждень тому робоча група збирається добитися зменшення тарифів на комунальні послуги.

До складу робочої групи, ініційованої на скандальній 50-й сесії міськради, увійшли депутати Любов Шайдур, Олексій Горик, Олександр Козуб. На засіданні комісії, яка відбулася сьогодні, 21 липня, були присутні представники громадських організацій та "Полтаватеплоенерго". Робоча група відкрита, тож усіх бажаючих запрошують приєднатися.

– "Драконівські" тарифи наші люди просто не зможуть оплачувати, – переконана Любов Шайдур, ініціатор створення робочої групи.

Депутат наголошує, на сесії було прийнято звернення до Кабміну щодо зменшення тарифів, але цього замало. Тому вирішила разом із колегами узяти ініціативу у свої руки та досконало вивчити проблематику тарифів, щоб знайти хоча б найменшу можливість знизити їх.

– У обласній раді уже працювала аналогічна робоча група, але тоді виник конфлікт і результату не було ніякого. Тому вирішили взятися за справу на базі міської ради, – пояснила Шайдур.

Нагадаємо, кілька місяців тому полтавці мітингували проти тарифів та вимагали негайного звіту діяльності комісії, яка перевіряла законність підняття тарифів на комунальні послуги. Через обурення роботою комісії активісти домоглися від першого заступника голови облради Володимира Марченка, аби той написав заяву на звільнення. Саме Марченко очолював комісію, яка протягом трьох місяців перевіряла роботу "Полтаватеплоенерго" та "Полтававодоканал" на законність підняття тарифів на комунальні послуги. Хоча заяву Марченко і написав, але продовжує виконувати свої посадові обов’язки.

Тож у міській раді узялися зробити те, що не зуміла зробити обласна рада. Любов Шайдур говорить, що із відповідним запитом звернулася до "Полтавагазу", де отримала відповідь,що матеріалу щодо тарифів – 8 тисяч сторінок. Депутат сумнівається у цьому і зібрала однодумців, аби напрацювати стратегію боротьби із необґрунтованими, на її думку, тарифами, на комунальні послуги.

На запитання, наскільки реальним є шанс знизити тарифи на місцевому рівні, пані Шайдур нічого конкретного не говорить. Каже, після консультацій із представниками "Полтаватеплоенерго" та громадськими активістами будуть розробляти спільний план та вивчати усі матеріали щодо тарифів.

До теми: У серпні «Полтававодоканал» підвищить тариф

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter