Сесія міськради, дубль другий: гроші на АТО і басейн (оновлено. Фото)

Влада
Ольга Матвієнко10 липня 2015 о 16:121888 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сесія міськради, дубль другий: гроші на АТО і басейн (оновлено. Фото)
Вдруге за день у Полтаві намагаються провести сесію міської ради.

Сесія міськради, дубль другий: депутати прибули на засіданняУ Полтаві вдруге зібралися на сесію міської ради. Фото Надії Кучер

Після невдалої спроби розпочати сесію вранці, 10 липня, міський голова Олександр Мамай вдруге скликав депутатів. Зараз обстановка у залі відрізняється від тієї, що склалася вранці, і більше схожа на робочу, передає журналіст «Кола» із сесійної зали. Зараз присутні 34 депутати.

Олександр Шамота зазначив, що підстави для скликання сесії немає, адже вранці її не відкрили, а оголошення про скликання позачергової не було.Запропонував перенести сесію на понеділок.

Олександр Мамай заперечив - вранці сесія не відбулася через загроз здоров’ю та життю його та громадян, а відтак засідання автоматично перенесли на 16.00.

Сесія міськради, дубль другий: гроші на АТО і басейн (оновлено. Фото)

Олександр Шамота запропонував внести до порядку денного питання про відміну рішеня сесії про підвищення тарифів на проїзд. Але депутати, в тому числі Олександр Мамай, пропозицію не підтримали. Після чого Шамота вийшов із залу засідань.

Проте депутати схвалили звернення до Кабміну про зниження тарифів.

Сесія міськради, дубль другий: гроші на АТО і басейн (оновлено. Фото)Шамота з перебинтованою після наїзду Мамая рукою.

16.40 Депутати працюють у звичному режимі. Щойно проголосували про виділення одноразової допомоги учасникам АТО із міського бюджету в розмірі 230 тисяч.

Також схвалили рішення про виділення додаткових коштів на будівництво басейну по вулиці Петра Юрченка. Фінансування об’єкту з міської казни зросло із 11 до 20 мільйонів гривень. Депутат Артеменко вважає, що на басейн виділили багато коштів, проте міський голова заперечив, що це буде єдиний басейн в Україні найкращого зразка.

Сесія міськради, дубль другий: гроші на АТО і басейн (оновлено. Фото)

16.52. Виникла суперечка щодо надання згоди на будівництво багатокрвартирного житлового будинку на вулиці Єлизавети Милорадович, 45. Один із власників земельної ділянки прийшов на сесію та заявив, що не всі власники хочуть продавати свої земельні ділянки, а чимало людей з навколишніх будинків, не хочуть сусідства з багатоповерхівкою. Проте Мамай зазначив, що 50 людей, уже викупили квартири в майбутньому будинку. У результаті депутати надали згоду на розміщення будинку.

Сесія міськради, дубль другий: гроші на АТО і басейн (оновлено. Фото)Перед сесійною залою

17.02 Депутати одноголосно проголосували за реконструкцію благоустрою скверу пам’яті Героїв України на місці, де був пам’ятник Леніну.

17.04. Майже всі активісти покинули сесійну залу. Сесія проходить у спокійній мирній обстановці.

Олександр Мамай показав документ, який свідчить, що Антимонопольний комітет погодив тарифи на проїзд у місті

17.15. Депутати прийняли Залізничну лікарню, що біля Південного вокзалу, у комунальну власність міста, хоча Мамай зауважив, що місту вона й не потрібна, але нікуди подітися.

17.28 Проголосували за створення Інституту розвитку міста.

17.38. Сесію міської ради закрили, розглянувши 70 питань за півтори години.

Сесія міськради, дубль другий: гроші на АТО і басейн (оновлено. Фото)

Наразі Олександр Мамай дає прес-конференцію, зокрема зазначив, що усім учасникам АТО з Полтави виділили по 1000 гривень і назвав 2015 рік роком соціальної допомоги.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter