У Полтаві почали знімати таблички з декомунізованами вулицями, проте на нові коштів немає

Влада
Юлія Обелець17 червня 2016 о 18:1418021 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві почали знімати таблички з декомунізованами вулицями, проте на нові коштів немає
Комунальники почали демонтаж табличок з адресами вулиць, які підпали під декомунізацію, проте нові поки що облаштовувати не будуть.

У Полтаві почали знімати таблички з декомунізованами вулицями, проте на нові коштів немаєУ Полтаві почали знімати таблички з декомунізованами вулицями, проте на нові коштів немає. Фото – www.zhitomir.info

Редакція «Кола» поцікавилась у міської влади, коли почнуть знімати на перейменованих вулицях аншлаги з будинків й облаштовувати нові, у рамках закону про декомунізацію.

З відповіді Управління ЖКГ на наш інформаційний запит, випливає, що «старі» таблички демонтують, а на нові (з перейменованими вулицями) не передбачено коштів.

Подаємо відповідь без змін:

З метою забезпечення дотримання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», враховуючи розпорядження голови Полтавської обласної державної адміністрації від 20.05.2016 № 207 «Про перейменування топонімічних назв, демонтаж меморіальних дощок та зображень комуністичної символіки у місті Полтаві», розпорядження міського голови від 27.05.2016 р. № 61-р «Про забезпечення дотримання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», комунальними службами міста розпочато роботу по демонтажу аншлагів на фасадах житлових будинків комунальної власності міста, назви вулиці яких підлягають перейменування відповідно до розпорядження голови ОДА № 207 від 20.05.2016 р.

Оскільки, Програмою розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою м. Полтави на 2016 рік, затвердженою рішенням позачергової другої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання від 25 лютого 2016 року (зі змінами), не передбачено коштів з місцевого бюджету на облаштування табличками будинків з новими назвами вулиць, на даний час це питання розглядається.

Довідково: Аншлаг – табличка на будинку із зазначенням назви вулиці, номера будинку

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter