У Полтаві на місці пам’ятника Леніну хочуть облаштували Алею слави

Влада
Надія Труш24 квітня 2015 о 13:401664 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві на місці пам’ятника Леніну хочуть облаштували Алею слави
Найближчим часом створять робочу групу для реалізації плану щодо облаштування території, на якій зараз знаходиться пам’ятник героям Небесної сотні.

У Полтаві збираються на місці пам’ятника Леніну облаштувати Алею слави. фотоархів

До робочої групи мер Олександр Мамай збирається залучити не лише архітекторів, а й Владику Федора.

– Хочу, аби участь у робочій комісії узяли усі без винятку, але не хочу, аби це відбувалося так, як у обласній державній адміністрації. Те, що роблять там, маю на увазі проекти. Збираються уже рік, але нічого не зроблено, – сказав Олександр Мамай під час прес-конференції, яка відбулася після сесії міськради.

Алею героїв у Полтаві збираються робити за кошт міськради. Вона буде знаходитися на площі, де був екс-пам’ятник вождю пролетаріату. Алею створити хочуть не лише для вшанування пам’яті полтавців, які загинули під час Майдану чи АТО.

– На Алеї героїв повинні бути вшанованими не тільки ті, хто загинув, а й ті, хто воює зараз. На сьогоднішній день з Полтавської області понад 1400 осіб уже отримали статус учасника АТО, з них приблизно 300 жителів Полтави, – сказав мер. – І якщо людина жива, отримала нагороду за участь в АТО, була на передовій, то, вважаю, ми повинні увіковічити ім’я цієї людини. Навіть за життя.

Олександр Мамай. фотоархів

Вшанувати живих і мертвих міська влада планує масштабно

– Це буде проект на всю алею. Можливо, комусь із старожилів і хотілося б, аби пам’ятник Леніну залишався. Можливо, і не треба було б його знімати варварським способом. Але якщо уже зняли, то й стелу знімайте, облагороджуйте територію, – натякав Олександр Федорович на те, що влада не зобов’язана займатися облаштуванням алеї на честь українських героїв. – На жаль, у нас основна маса лише тих, хто кричить "ми за гідність, за революцію!", але при цьому нічого не роблять. А оскільки ми – представники полтавської громади, то будемо виправляти їхні помилки.

До теми: Алея Пам’яті Героїв України може з’явитися у Полтаві

Нагадаємо, памятник Леніну в Полтаві звалили у лютому минулого 2014 року. Пропонуємо згадати, як це було: хроніка 21 лютого - початок естафети ленінопаду.

На тому місці облаштували пам’ятник Героям Небесної сотні.

До теми: Міський голова Полтави проти перейменування вулиць із радянськими назвами

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter