Алея Пам’яті Героїв України може з’явитися у Полтаві

Новини
Ольга Матвієнко14 січня 2015 о 14:001263 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Алея Пам’яті Героїв України може з’явитися у Полтаві
Верховна Рада прийняла постанову «Про увіковічення пам’яті Героїв України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України».

В Україні панують створити Алеї Пам’яті Героїв України. Фото Олега Журавльова

13 січня 247 народних депутатів проголосували за постанову №1013 «Про увіковічення пам’яті Героїв України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України». Про це повідомили на офіційному сайті парламенту.

Зокрема в документі йдеться про підтримку громадської ініціативи створити в центрі Києва та інших містах Алеї Пам’яті Героїв України.

У Полтаві планують інтернаціональний пам’ятник загиблим на Майдані

Також у столиці пропонується створити Меморіальний комплекс.

Рекомендації щодо створення у містах Алеї Пам’яті надішлють Кабінету Міністрів України, місцевим державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування.

Нині у Полтаві вже є імпровізовані місця вшанування пам’яті загиблих на Майдані у лютому 2014 року. Це – стенди із портретами бійців Небесної сотні біля Полтавської облдержадміністрації та стела біля постаменту пам’ятника Леніну. Також у липні створили графіті-меморіал загиблим за незалежність. Крім того Полтавська обласна рада проводить конкурс серед митців на кращий пам’ятник Героям Майдану.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter