У Полтавській ОДА роздали державні 24 тисячі громадським організаціям своїх родичів

Влада
Ольга Матвієнко25 червня 2014 о 13:302613 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтавській ОДА роздали державні 24 тисячі громадським організаціям своїх родичів
На конкурсі соціальних проектів програм в ОДА, де головували Олег Пустовгар та Ніна Кузьменко, виділили фінансування громадським організаціям їхніх родичів.

У Полтавській ОДА роздали державні 24 тисячі громадським організаціям своїх родичівУ Полтавській ОДА пройшов конкурс соціальних проектів програм. Фото – Олега Журавльова

Це підтверджується документами, котрі були надані ГО «Громадський Майдан Полтавщини» і особисто активістом Олександром Лещенком, повідомляють в «Аналітичному центрі розвитку громадянського суспільства».

Полтавська ОДА 16 травня провела конкурс соціальних проектів програм, розроблених громадськими організаціями та їхніми спілками стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї на 2014 рік. До складу конкурсної комісії, серед інших, увійшли керівник Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Олег Пустовгар та координатор Громадської ради при обласній раді Ніна Кузьменко. Загальний фонд, який було розділено між учасниками, склав 100 тисяч гривень. Про доцільність розподілу державних коштів такого розміру між громадськими організаціями в час відкритої війни на Сході говорити не будемо. Проте цікаво інше. Серед шести переможців опинилися дві громадські організації: «Молода Просвіта» та «Твій світ». Вони отримали 17 та 7 тисяч гривень відповідно. Чому б ні? Чим ці дві ГО відрізняються від інших?

У Полтавській ОДА роздали державні 24 тисячі громадським організаціям своїх родичів

Тим, що засновниками «Молодої просвіти» є Олег Пустовгар, член конкурсної комісії, та його дружина Галина. Адреса, на яку зареєстрована ця організація, – домашня адреса Олега Пустовгара. На конкурсі ж цю ГО представляв Євген Янкевич – брат Галини Пустовгар, свояк керівника Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю. Про цю організацію взагалі мало що відомо.

У Полтавській ОДА роздали державні 24 тисячі громадським організаціям своїх родичів

При запиті у пошуковик «Молода Просвіта Полтава» (слово «Полтава» додається для локалізації пошуку) більшість посилань просто показують цю ГО у списку подібних. Перша новинна стаття стосується саме цього виділення коштів (http://np.pl.ua/2014/05/u-poltavi-oprylyudnyty-rezultaty-konkursu-sotsialnyh-proektiv-dlya-ditej-molodi-zhinok-ta-simji/). Друга – у розповіді про вихідний день Юрія Бублика 23 лютого 2013 року і має рекламний характер (http://www.poltava.pl.ua/news/20838/). Якщо це всі досягнення цієї ГО за 1,5 роки роботи, то виникає питання: на основі чого їй виділяється 17 тисяч гривень з бюджету?

Іншу ГО – «Твій світ» – в складі Громадської ради при обласній раді представляє Софія Якименко, котра, за словами активістів, є донькою Ніни Кузьменко, голови Громадської Ради при Полтавській обласній раді та члена конкурсної комісії. І зовсім неймовірна деталь. Ніна Кузьменко особисто «підсуджувала» доньці. Вона змінила оцінки, які виставили ГО «Твій світ». У документі бали банально перекреслені та змінені на вищі. Всі ці правки підтверджуються особистим підписом Кузьменко.

У Полтавській ОДА роздали державні 24 тисячі громадським організаціям своїх родичівЮристи в один голос говорять, що такі дії членів комісії можна кваліфікувати не інакше як корупцію. По закону обидва члени комісії – і Пустовгар, і Кузьменко – мали б вийти з її складу або хоча б не брати участь у голосуванні. Адже вони не могли не знати про участь у конкурсі їхніх рідних.

А тим часом громадські діячі Полтави вже порахували, що за всі 100 тисяч, які були виділені на конкурс, можна було придбати 35 бронежилетів по ціні 2800 гривень за штуку.

Програма Департаменту Олега Пустовгара: аналіз і рекомендації для розвитку

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter