У Решетилівці за 9,5 мільйонів гривень добудують спорткомплекс аграрного ліцею

Влада
Ольга Матвієнко6 вересня 2016 о 15:341277 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Решетилівці за 9,5 мільйонів гривень добудують спорткомплекс аграрного ліцею
​Кошти виділили із обласного бюджету.

Сьогодні, 6 вересня, у Решетилівському професійному аграрному ліцеї імені І. Г. Боровенського розпочалося будівництво спорткомплексу. Точніше, добудова споруди, яка свого часу так і не була введена в експлуатацію, простояла пусткою з моменту початку будівництва у 1990 році й почала руйнуватися. Цього року з обласного бюджету було виділено 9,5 мільйонів гривень на завершення будівництва. Замовником є управління капітального будівництва Полтавської облдержадміністрації, проект виконувало ТОВ «НДПВІ «Полтавагропроект», роботи виконує генеральний підрядник – ТОВ «Авалон Будінвест». Про це повідомляють у прес-службі Полтавської облдержадміністрації.

У Решетилівці за 9,5 мільйонів гривень добудують спорткомплекс аграрного ліцеюФото прес-служби Полтавської ОДА

З нагоди початку будівництва до Решетилівки приїхали випускники аграрного ліцею, а нині – представники обласної влади: голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, його заступник Анатолій Ханко, заступник голови Полтавської облдержадміністрації Роман Товстий.

До теми: На Полтавщині шкільний спортивний майданчик реконструюють за півмільйона

Як прокоментував голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, кошти на будівництво депутати виділяли протягом двох сесій.

– Точка кипіння була тоді, коли звернувся голова районної адміністрації Роман Перепелиця і директор ліцею Ніла Спільна, – говорить Олександр Біленький. – Деякі депутати не вірили в доцільність виділення коштів, тому приїздили самостійно перевіряли стан будови. Дійшли спільної думки: якщо, як власник, не вкладемо кошти в ремонт будівлі, то цю зиму вона не переживе.

– Я з 1990 року був свідком будівництва цього комплексу, а потім і його руйнування, – долучається до розмови заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий. – На жаль, до цього часу кошти на спорт виділялися невеликі. Зараз маємо прецедент, коли завдяки депутатам обласної ради, завдяки злагодженій роботі обласної та районної влади маємо можливість вкладати кошти в такі об’єкти, які потім віддадуть нам сповна здоров’ям наших дітей.

У Решетилівці за 9,5 мільйонів гривень добудують спорткомплекс аграрного ліцеюПредставники обласної влади приїхали на початок робіт з реконструкції

Добудови спорткомплексу з нетерпінням чекали і ліцеїсти та педколектив. Адже існуюча будівля ніколи не використовувалася за призначенням. Директор ліцею Ніла Спільна розповідає, що до цього часу заняття проводилися у пристосованому приміщенні, яке не відповідає жодним вимогам.

Читайте також: Скандал на Полтавщині: одна з опорних шкіл не готова до навчального року

Будівельники обіцяють здати об’єкт до кінця нинішнього року. Згідно графіку робіт, до кінця жовтня підрядник завершить зовнішні будівельні роботи, а до кінця грудня – і внутрішні.

– Будуємо за новими технологіями, тому вся увага буде зосереджена на термомодернізації будівлі, – коментує начальник управління капітального будівництва Тимофій Голбана. – Буде утеплено стіни, збудовано та утеплено новий дах, замінено вікна. Також підрядник виконає повний комплекс внутрішніх оздоблювальних робіт, облаштує стелю, підлогу, якої фактично немає. У вартість будівництва також включено повне забезпечення спортивним інвентарем: у спортзалі встановлять новий гімнастичний інвентар, баскетбольні щити, ворота для гандболу. В іншому приміщенні – тренажерний зал. Передбачено й облаштування пандусів, туалетів та душових кабін для людей з особливими фізичними потребами.

У Решетилівці за 9,5 мільйонів гривень добудують спорткомплекс аграрного ліцею

Обласна влада вже мріє про проведення у добудованому спорткомплексі змагань зі спортивного туризму всеукраїнського рівня. Як зауважує Олександр Біленький, у рамках будівництва можна встановити стіну для скелелазіння, інший інвентар для спортивного туризму. Та й фахівці, які приїздили до ліцею, підтвердили, що це цілком реально.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter