Скандал на Полтавщині: одна з опорних шкіл не готова до навчального року

Освіта
Юлія Обелець15 серпня 2016 о 12:402120 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Скандал на Полтавщині: одна з опорних шкіл не готова до навчального року
Покровська ЗОШ Решетилівського району «підриває» освітню реформу щодо створення опорних шкіл.

Скандал на Полтавщині: одна з опорних шкіл не готова до навчального рокуОдна з опорних шкіл Полтавщини не готова до навчального року. Фото – dumka.org.ua

До початку навчального року кілька тижнів, а у покровській (жовтневій) школі загальмували ремонтні роботи. Про це заявила Олена Харченко, директор Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА, під час апаратної наради в голови області 15 серпня.

– Покровська (Жовтнева) ЗОШ І-ІІІ ступенів Решетилівського району викликає найбільше занепокоєння у департаменту, – сказала Олена Вікторівна. – Це одна з тих шкіл, яка увійшла в пілотний проект по співфінансуванню Мінфінансів та МОН. Ми неодноразово її навідували, вказували на недоліки керівництву. Станом на 4 серпня роботи в цьому закладі не починались. Завідуючий районного відділу освіти та директор школи знаходяться у відпустках. Роботи по облаштуванню майданчика зі штучним покриттям не ведуться, щодо робіт по заміні теплосистеми, то їх лише почали виконувати. Район виділив у повному обсязі кошти на ремонт даху, проте зрушень в цій справі теж не було. Лише після втручання департаменту, десь за тиждень, почались певні зрушення.

У очільника Решетилівської райдержадміністрації Романа Перепилиці на такі факти знайшлись аргументи. Чиновник твердить, грантових грошей їхній район не бачив.

– З моменту визначення покровської (жовтневої) школи однією з переможців пілотного проекту, протягом 4 місяців жодної гривні з того, що було задекларовано, нам не надійшло, – запевняє він. – Можливо, керівник Департаменту освіти не знає, що відділу освіти Решетилівського району заблокували рахунки, згідно рішення судів та висновку казначейства. Ми вирішували це питання два місяці, завдяки чому з п’ятниці рахунки розблоковано. А роботи по опаленню в цій школі розпочались ще два місяці тому, щоправда, в борг. Можливо, Олена Вікторівна (про очільницю департаменту, – автор )не в курсі, що в покровській школі вводиться в експлуатацію котельня на твердому паливі, як альтернатива старій, що з’їдала багато газу. Ремонт даху цього начального закладу ми робимо своїми силами, за кошти районного бюджету, а не за грантові гроші, які передбачались. Жодної копійки нам досі не надійшло.

Скандал на Полтавщині: одна з опорних шкіл не готова до навчального рокуРоман Перепилиця та Олена Харченко

Його перебив Валерій Головко, голова Полтавської ОДА, запитавши в чому ж причина. Відповідь знайшлась у керівника департаменту.

– Почнемо з того, що на створення опорної школи необхідне рішення сесії райради, – зауважила Олена Харченко. – Проте досі лише єдиний Решетилівський район не провів сесії, де мали б прийняти таке рішення. Як стало відомо згодом, сесія планується лише на 17 серпня. Тут виникає питання – звідки підуть кошти, якщо досі не має рішення сесії про створення опорної школи у цьому районі?

Вислухавши обох виступаючих, Валерій Головко висловив незадоволення роботою очільника Решетилівського району, оскільки не лише в освіті цей район має проблемні питання

– Керівник району не відповідає своїй посаді. Це, мабуть, головна причина. Це Ваша зона відповідальності по опорній школі, проте Ви дискримінуєте сьогодні державу, реформу й освітню галузь, оскільки Вам дали можливість показати реалізацію реформи через створення опорної школи. Це честь для області, що ми виграли 4 гранти. А Ви особисто зруйнували цю честь.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter