Уряд виділив гроші на вибори в об'єднаних громадах

Влада
Ольга Правденко9 вересня 2016 о 15:491162 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Уряд виділив гроші на вибори в об'єднаних громадах
Уряд виділив на вибори в ОТГ 10,460 тисяч гривень.

Уряд виділив гроші на вибори в об'єднаних громадахНа вибори виділили додатковві гроші. Фото з сайту dt.ua

На вибори чекають 80 об'єднаних територіальних громад, в тому числі звернення до ЦВК надіслано і по 5 ОТГ Полтавщини.

Про виділення коштів повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи ухвалення розпорядження КМУ «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених ЦВК на 2016 рік», – пишуть на сайті Мінрегіону.

Разом з тим, Зубко зазначив, що перерозподіленого фінансового ресурсу, наразі може не вистачити для повноцінного забезпечення виборів.

Читайте також: День децентралізації у парламенті: що ухвалили і що відклали (інфографіка)

– Виділення коштів на місцеві вибори в ОТГ – це важливий крок, але цих коштів може бути недостатньо. Також це може вплинути на кількість громад, які підуть на вибори. Такі застереження ми вже висловлювали, в результаті – сума була збільшена з 6 млн (як раніше передбачалось) до майже 10, 5 млн грн. У будь-якому разі, це не має бути стримуючим фактором на виборах, – підкреслив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, у 2016 році перші вибори проведено у 25 ОТГ. Нагадаємо, на Полтавщині голів двох об'єднаних територіальних громад обирали 27 березня.

Обласні адміністрації готуєть подання до ЦВК щодо оголошення виборів ще в 38 громадах.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter