Валерій Головко пообіцяв до кінця січня всім районам Полтавщини очільників

Влада
Юлія Обелець30 грудня 2014 о 13:012878 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Валерій Головко пообіцяв до кінця січня всім районам Полтавщини очільників
Новопризначений голова Полтавської ОДА Валерій Головко провів перший брифінг і відповів на питання журналістів.

Валерій Головко пообіцяв до лютого всім районам Полтавщини очільниківВалерій Головко. Фото Олега Журавльова

Власне сьогодні, 30 грудня, нового очільника Полтавщини офіційно представили (фоторепортаж з події дивіться на «Коло» незабаром).

Замість обіцяних 20 хвилин прес-конференція тривала лише 9. Якщо представникам деяких видань дозволили поставити кілька питань, то дехто не встиг жодного. На обурення деяких журналістів Валерій Анатолійович зауважив, що відкритий до спілкування і це не остання його зустріч з журналістами.

Новий очільник області розповів про плани об’їхати всю область, про співпрацю з нардепами та першочергові завдання, які перед ним поставив Президент України.

Щодо підтримки у кулуарах парламенту

– Я зустрічався з депутатами від Полтавської області, – сказав Валерій Головко. – Просив прискорити процес формування групи «Полтавщина», яка відстоюватиме інтереси всієї громади області у Верховній Раді. Мені дали добро. Найближчим часом вони це зроблять юридично. Я запросив їх всіх, незалежно від політичних уподобань, на сесію облради, де розглядатимуть бюджет Полтавщини. У нас повна співпраця.

Пообіцяв Валерій Анатолійович, що вже до лютого кожен район Полтавської області отримає свого очільника.

– Маю таке завдання, тож до кінця січня кожен район отримає очільника, – сказав він.

Про план розвитку області

Представники ЗМІ запитували і про першочергові завдання, які поставили Валерію Головку та про план розвитку області. Перш за все – це проведення мобілізації та енергоефективність.

– Якщо брати по черзі, то перше , відповідно до завдань президента, це проведення чергової хвилі мобілізації. А друге, питання енергоефективності та енергозбереження. Це буде базою стратегічного розвитку Полтавщини.

Про завдання, які поставили новому голові Полтавської облдержадміністрації, розповів й Ігор Райнін, заступник голови Адміністрації Президента України. Мова йшла про три основних:

  • розкрити повністю економічний потенціал області,як головне завдання,
  • мобілізація,
  • боротьба з корупцією.

Щодо опонентів

Днями нардеп з Полтавщини Сергій Каплін на одному з центральних телеканалів висловив свою незгоду з призначенням голів облдержадміністрацій у кількох областях, зокрема, у Полтавській. Тож Валерія Головка запитали і про його ставлення до таких висловлювань, чи багато у нього опонентів та як збираєтеся з ними співпрацювати? Проте новопризначений голова відмовився давати відповідь, зауваживши:

– Я залишу це питання без коментарів. Якщо я чимось незадоволений, то повинен обґрунтувати це. Я не жінка, щоб подобатись, я лише тільки починаю свою роботу. Потрібно судити по результатам.

Про відключення електроенергії

Щодо питання відключення світла у будинках жителів Полтавщини, Валерій Анатолійович запевнив, що ситуація нормалізується:

– Наскільки мені відомо, останні 3 дні світло не відключають. З вуст Президента, джерел Кабміну, ТЕЦ та АЕС мають забезпечувати безперебійне постачання електроенергії.

Стосунки з ЗМІ

Новий очільник області пообіцяв бути відкритим і звітувати щомісяця про свою роботу.

– З прес-службою відпрацюємо алгоритм співпраці, – зауважив Валерій Головко. – Після мого об’їзду районів області хочу звітуватись на телебаченні. Принцип моєї роботи – відкритість, відвертість та прозорість. Це стосується всіх абсолютно рішень і дій облдержадміністрації.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter