Якщо полтавська влада накладе мораторій на підвищення тарифів, відшкодовуватиме їх з бюджету міста

Влада
Ольга Правденко18 липня 2016 о 16:021158 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Якщо полтавська влада накладе мораторій на підвищення тарифів, відшкодовуватиме їх з бюджету міста
Компенсація у разі встановлення мораторію на підвищення тарифів ЖКГ має здійснюватися з власного бюджету міста.

Якщо полтавська влада накладе мараторій на підвищення тарифів, відшкодовуватиме з бюджету містаДеякі місццеві ради встановили мараторій на підвищення тарифів. Фото з сайту distalo.ictv.ua

Міські ради Києва, Львова і Житомира ухвалили рішення про встановлення мораторію на підвищення тарифів на послуги ЖКГ. Однак вони не передбачили компенсацію зі свого бюджету.

Місцеві органи влади повинні передбачити компенсацію у разі встановлення мораторію на підвищення тарифів ЖКГ з власного бюджету. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на главу відомства Андрія Реву, пише ТСН.

– Якщо депутати місцевих рад хочуть знижувати тарифи, будь ласка, але нехай діють так, як написано в законі. Тобто, якщо ви вважаєте, що тарифи економічно не обґрунтовані, то їх зниження можна забезпечити, передбачивши в бюджеті відшкодування різниці. І якщо в міських бюджетах є зайві кошти, то нехай ухвалюють такі рішення, - цитує Реву прес-служба.

Читайте також: Кабмін хоче видати залишок субсидій грошима і реформувати допомогу

Органи органи місцевого самоврядування не можуть самостійно регулювати ціну тарифу. Вони можуть лише передбачати відшкодування з власного бюджету.

Сьогодні встановленим механізмом компенсації вартості житлово-комунальних послуг є субсидія. Міністр розповів, що чим вищий розмір тарифу, тим більший призначається розмір субсидії.

Читайте також: Міністр соцполітики спростував найпопулярніші міфи про субсидію

– Ці гроші виділяються з державного бюджету. Якщо ж кошти на відшкодування тарифів йдуть з місцевої казни, то тим самим обділяють школи, дитсадки, лікарні, ремонт доріг тощо, – зазначив міністр.

До теми: Мітинг проти тарифів об’єднав три фракції в Полтавській міськраді

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter