За крок до зими: як на Полтавщині рятуватимуть дороги та водіїв від сніжної негоди

Влада
Юлія Обелець27 листопада 2015 о 17:211187 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 За крок до зими: як на Полтавщині рятуватимуть дороги та водіїв від сніжної негоди
Дорожники Полтавської області запевняють, що готові до зими, як ніколи

За крок до зими: як на Полтавщині рятуватимуть дороги та водіїв від сніжної негодиФото www.segodnya.ua

Для попередження проблем з поставками технічної солі ДП „Полтавський облавтодор” одним з перших в Україні погасив поточну заборгованість перед ТОВ „Артемсіль” і завдяки цьому, вперше за історію існування, починає зимовий сезон, заготовивши 100% необхідної технічної солі (8,4 тис. тонн). Про це йдеться на сайті Полтавської ОДА.

Нині в облавтодор уже підготував:

  • 50 пунктів обігріву,
  • 61 шт. лінійно-виробничих будівель,
  • 24 адміністративних будівель,
  • 5 стаціонарних баз для збереження технічної солі та її замінників,
  • 37 тимчасових майданчиків для приготування та збереження протиожеледних матеріалів»,.

Безперебійний та безпечний рух автотранспорту планують забезпечити роботою 326 одиниць машин і механізмів філій ДП „Полтавський облавтодор”, в тому числі задіюватимуть:

  • - піскорозкидачі - 66 (підготовлено 66 – 100%);
  • - солерозподілювачі - 8 (підготовлено 8 – 100%);
  • - навантажувальна техніка - 53 (підготовлено 53 – 100%);
  • - бульдозери - 7 (підготовлено 6 – 86%);
  • - автогрейдери - 32 (підготовлено 32 – 100%);
  • - роторні снігоочищувачі - 4 (підготовлено 4 – 100%);

- навісне обладнання (автомобілі та трактори з відвалами) - 156 (підготовлено 156 – 100%).

На техніці, що задіяна на зимовому утриманні доріг, встановлено 179 радіостанцій для координації дій при виконанні робіт.

Крім цього, у разі значного погіршення погодних умов облавтодор розраховує на допомогу місцевих підприємств, які згідно розпорядження голови Полтавської облдержадміністрації, можуть надати близько 100 одиниць снігоприбиральної техніки.

У випадку виникнення надзвичайних ситуацій є домовленість Служби автомобільних доріг з представництвом італійської фірми „Тодіні” по залученню до роботи 2-х загонів дорожньої техніки (6 одиниць) в складі автогрейдера, навантажувача та автокрана-маніпулятора.

На ділянках автодоріг, де у попередні роки спостерігались снігові замети, встановили понад 1500 снігозатримувальних дерев’яних щитів.

Увагу водіїв до стану дорожнього покриття привертають понад 600 комплектів тимчасово встановлених попереджувальних дорожніх знаків „Слизька дорога” з табличками „Ожеледиця” та „Зона дії”. При цьому на небезпечні ділянки автодоріг (круті підйоми та спуски) завозятья піщано-соляну суміш.

Для забезпечення безперебійного руху автотранспорту у зимовий період та координації дії закріплені відповідальні працівники із керівного складу Служби автомобільних доріг та ДП „Полтавський облавтодор”.

З Полтавським обласним центром з гідрометеорології уклали договір щодо надання погодніх прогнозів на території області двічі на тиждень.

До всього, у Службі автодоріг протягом року, в цілодобовому режимі, чергують оператори диспетчерської служби.

До теми – Для полтавських водіїв, яких застала у дорозі негода, працює «гаряча лінія»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter