"Коло" в гостях у телеканалу ІРТ

Інтерв'ю
Таня Цирульник8 червня 2015 о 18:231890 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "Коло" в гостях у телеканалу ІРТ
З нагоди Дня журналіста та до 13 річниці «Кола» журналісти вирішили провідати усіх своїх колег.

У гості йшли з фірмовим пряником та вітаннями. З Ігорем Кужиком, генеральним директором телеканалу ІРТ говорило про проблеми сучасної журналістики та осіб, у яких би хотілося взяти інтерв’ю.

Про категорії журналістики і СРСР

– Основна проблема одна – у нас довгий час, 70 років, не було журналістики як такої взагалі. При СРСР тільки декларували, що це незалежний орган, але він таким ніколи не був. На жаль, ця тенденція простежується і зараз. Загалом же усі ЗМІ можна поділити на 3 категорії:

– Державно-комунальні,

– Приватні,

– Супільно-громадська журналістика.

Якщо мова йде про журналістів державно-комунальних ЗМІ, то, зрозуміло, що вони працюють у певних рамках, вийти за які не можуть, попри задекларовану законодавством свободу слова.

Якщо мова йде про приватну журналістику, то тут також є встановлені власником чіткі рамки. Згадайте, як на останніх виборах на одному каналі хвалили Коломойського і критикували Ляшка, а на іншому каналі все було з точністю до навпаки.

Що стосується суспільно-громадської журналістики, то її дуже мало. Що б там не казали про розвиток нинішнього громадського телебачення, треба дивитися у корінь – це приватне телебачення, бо засноване на приватній основі. Є сподівання, що через деякий час суспільно-громадська журналістика народиться у тому вигляді, в якому нині існує у інших країнах.

Про інтерв’ю з Путіним та Мамаєм

– Мені було б цікаво з психологічної, психіатричної точки зору поговорити з Володимиром Путіним, зрозуміти, що він хоче. Навіщо людині, яка має все, створювати стільки проблем для свого та інших народів. Також з Олександром Мамаєм би поспілкувався, бо останнім часом у нього не було часу на розмови з журналістами. Я так розумію, він хоче знову стати мером Полтави, принаймні, так воно бачиться по кампанії, що починається у місті, і хотілося б дізнатися, які реальні кроки він планує зробити для покращення життя полтавців. Не потрібно красивих слів і зайвої інформації про те, чи хороший він сім’янин, скільки у нього дітей та яка освіта. Мені треба відповіді: як зробити дороги у Полтаві та забезпечити нормальне функціонування комунальних підприємств.

«Коло» в гостях у «Полтавського вісника»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter