У вбивстві полтавця на блокпосту підозрюють помічника начальника Чутівського райвідділу міліції

Кримінал
Олег Апостолов10 березня 2015 о 18:161991 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У вбивстві полтавця на блокпосту підозрюють помічника начальника Чутівського райвідділу міліції
Міліціонеру загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, зазначили у прокуратурі.

Підозрюваним у вбивстві полтавця на блокпосту є помічник начальника чутівського райвідділку міліціїСтала відома посада підозрюваного у вбивстві міліціонера. Фото tsn.ua

Суд задовольнив клопотання прокуратури Донецької області та обрав для міліціонера з Полтавщини, який вбив на блокпосту чоловіка, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє прес-служба Донецької прокуратури.

«Слідчим управлінням прокуратури Донецької області розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 15 (замах на вбивство) КК України. Міліціонеру повідомлено про підозру у скоєнні вказаних правопорушень.

Зокрема під час досудового розслідування встановлено, що 17 грудня 2014 року помічник начальника Чутівського РВ УМВС України в Полтавській області ніс службу на блокпосту, розташованому у м. Костянтинівка Донецької області. Зупинивши один із автомобілів для перевірки документів, у результаті конфлікту між правоохоронцем та пасажирами авто, міліціонер розстріляв двох громадян із автомата.

Через отримані травми пасажир автомобіля помер на місці, водія вдалося врятувати.

Після скоєння вказаних кримінальних правопорушень правоохоронець не проінформував своє керівництво про факт скоєння злочину, фактично приховавши його, та продовжив виконувати свої професійні обов’язки за постійним місцем служби», - йдеться у повідомленні.

Кількома днями раніше народний депутат та радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що співробітник полтавської міліціїубив свого земляка внаслідок словесного конфлікту.

«Багато коментаторів, які не володіють фактами і не бажають ними володіти, відразу ж почали піднімати питання про те, що це вбивство стало наслідком того, що "Беркут" так і не покараний. Це заздалегідь не вірна постановка питання. Відповідати повинен кожен співробітник, який порушив закон, перевищив повноваження або необхідну силу. Не всі співробітники міліції так поступали на Майдані, так само як не всі 400 бійців Вінницького спецпідрозділу "Ягуар", які визволили від нечесті Харківську обладміністрацію, знущалися над моїм побратимом Михайлом Гаврилюком. Основні подробиці інциденту з убивством співробітником полтавської міліції викладені В'ячеславом Аброськіним в його посту. Від себе додам, що підозрюваний у вбивстві одного громадянина та поранення іншого – співробітник міліції, який ніколи не служив у "Беркуті". За посадою він був помічником оперативного чергового одного з сільських районних управлінь міліції. Причина конфлікту, судячи за наявними матеріалами слідства, - словесна перепалка, як, на жаль, буває часто і призводить до загибелі тисяч людей на рік. Вчергове закликаю всіх громадян, які проходять огляд на блокпостах у зоні АТО, не проявляти агресію по відношенню до співробітників міліції та військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії», – зазначив він.

Також Геращенко додав, що до кримінальної відповідальності буде притягнений не лише головний підозрюваний, а й інші міліціонери, які в той час знаходилися на блокпосту та допомагали приховати злочин.

Нагадаємо, 3 березня в.о. начальника УМВС України у Полтавській області полковник Олег Бех заявив, що на одному з блокпостів Донецької області співробітник міліції з Полтавщини застрелив волонтера. Пізніше начальник ГУ МВС у Донецькій області генерал-майор Вячеслав Аброськін повідомив, що загиблий громадянин не був волонтером: хлопець поїхав до зони АТО, аби провідати свого товариша, який проходить службу в одному з підрозділів ЗСУ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter