Полтавський нардеп узяв на поруки екс-голову Глобинської РДА

Кримінал
Ольга Матвієнко26 червня 2016 о 10:171165 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський нардеп узяв на поруки екс-голову Глобинської РДА
Чиновника звинувачують в отриманні хабара.

Полтавський нардеп узяв на поруки голову Глобинської РДАЮрій Бублик взяв на поруки екс-голову Глобинської РДА. Фото із соціальної мережі

Народний депутат Юрій Бублик зробив заяву про те, що взяв на поруки екс-голову Глобинської райдержадміністрації Василя Вакуленка. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

– Вчора, 24 червня 2016 року, відбулося судове засідання по справі екс-голови Глобинської РДА Василя Вакуленка. Він звинувачується у отриманні хабаря у розмірі 23 тисячі доларів. Захисник Вакуленка – адвокат Іван Сватенко – подав клопотання про зміну запобіжного заходу на взяття його на поруки довіреній особі. Поручителем став я. І хочу аргументувати цей крок. Я багато років знаю Василя Вакуленка як порядну, чесну, принципову людину. Свого часу був моїм учителем. Ми і зараз підтримуємо дружні стосунки. Тому мене шокувало звинувачення його у вимаганні неправомірної вигоди, – написав Юрій Васильович.

Нардеп наголошує, що до цього випадку Вакуленка жодного разу не притягували до кримінальної відповідальності, а зараз постраждав саме через свою непідкупність та принциповість.

– Я особисто ручаюсь за належну поведінку і явку Василя Вакуленка за викликом. Також зобов’язуюсь, за необхідності, доставити його до суду або органу досудового розслідування за першою вимогою. Зазначу, що я вже не перший раз беру людей на поруки. І жодного разу порушень з боку людей, за яких я ручався, не було, – наголосив Юрій Бублик.

Нагадаємо, що Василь Вакуленко опинився у центрі скандалу наприкінці травня, коли його затримали під час отримання хабара. 15 червня Президент України підписав наказ про звільнення його з посади голови Глобинської РДА.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter