Понад 22 мільйони гривень військової частини «відмили» на Полтавщині

Кримінал
Андрій Іванов7 червня 2016 о 15:29771 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Понад 22 мільйони гривень  військової частини «відмили» на Полтавщині
​На Полтавщині СБУ припинила діяльність конвертцентру, через який відмивалися гроші військової частини

Понад 22 мільйони гривень військової частини «відмили» на ПолтавщиніПід час обшуку вилучили більше 200 тисяч гривень та бухгалтерську документацію. Фото - СБУ.

Співробітники СБ України спільно з фіскальною службою припинили у Кременчуці на Полтавщині діяльність конвертаційного центру, через який відмивалися гроші однієї з військових частин.

Організатори надавали низці місцевих комерційних структур послуги з переведення коштів у готівку та мінімізації податків через укладання фіктивних договорів на виконання будівельних робіт. Співробітники спецслужби задокументували, що серед «клієнтів» конверту була одна з військових частин, яка замовила неіснуючі роботи на двісті тисяч гривень.

За попередніми оцінками, з початку року конвертцентр встиг «відмити» понад 22 мільйони гривень.

Під час обшуків в автомобілі організатора та офісі «конверту» правоохоронці вилучили більш ніж двісті тисяч гривень, бухгалтерську документацію, яка доводить здійснення протиправних оборудок, та печатки фіктивних підприємств. Заблоковано десять банківських рахунків фірм, які обслуговували конвертцентр.

Під процесуальним керівництвом прокуратури тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до розкрадання коштів військової частини.

За матеріалами СБУ

Читайте також: На Полтавщині працівника закладу культури підозрюють у підробці документів та зловживанні службовим становищем

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter