У Карлівці на вулиці побили двох людей, серед постраждалих – депутат

Кримінал
Надія Труш4 грудня 2015 о 12:362158 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Карлівці на вулиці побили двох людей, серед постраждалих – депутат
Металевим прутом побили двох чоловіків. Серед потерпілих – депутат Карлівської районної ради.

У Карлівці побили депутата райрадиУ Карлівці побили депутата райради. Фото bug.org.ua

Подія сталася у Карлівці біля під’їзду будинку по вулиці Ілліча.

Потерпілі з тілесними ушкодження різного ступеню тяжкості перебувають на лікуванні у районній лікарні. Вони розповіли правоохоронцям, що нападники були одягнені в чорний одяг, всі спортивної тілобудови, віком до 30-ти років, зростом близько 180-185 см, розмовляли суржиком. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.

Інцидент став темою для обговорення на сесії Полтавської обласної ради, яка відбувається сьогодні, 4 грудня.

– Я емоції депутата розумію, але ми сьогодні зібралися, аби обрати голову обласної ради. Тому я сказав депутату, що ми зустрінемося у мене. Вже володію інформацією, і у нас є розуміння того, що відбулося. Одна із версій, за що йому нанесли тілесні ушкодження, – це пов’язано з його комерційною діяльністю. Тому не бачу нічого надзвичайного, що завадило б поліції цей злочин розкрити, – прокоментував Олег Бех.

Карлівський міський голова Наконечний побиття свободівця пов’язує із конфліктом із одним із місцевих підприємців.

– Конфлікт із місцевим підприємцем Кобченком, це один із засновників компанії «Докучаєвські чорноземи», відбувся ще у лютому. Тоді були погрози, була зареєстрована заява у місцевій міліції. На сьогоднішній день ми маємо можливість здогадуватися, хто був замовленням того, що відбулося вчора, але на сьогодні розголошувати не маємо права.

На Олександра Журу та його товариша, який раніше служив у правоохоронних органах, напали у людному місці близько 18.30. Депутата і його колегу нібито викликали по роботі, для ремонту комунікацій. Як тільки взнали, хто із чоловіків Олександр – почали бити. Нападників було троє, били залізними прутами. Після того, як закінчили, кинули репліку: «Так буде із кожним».

Внаслідок нападу в депутата відритий перелом ноги, пошкодження ребер і хребта, розбита голова.

Побиттю, за словами Наконечного, передували також події у районній раді, де Жура досить емоційно висловився проти одного із кандидатів на посаду голови. У результаті обрали кандидата від «Батьківщини», якого підтримала також фракція «Свободи».

– Думаю, що мети розправитися із депутатом не було. Це було залякування, але досить у жорсткій формі, – зазначив Наконечний. – Нападники мають професійну підготовку, адже з легкістю розправилися із досить потужними чоловіками, враховуючи, що один із них служив у поліції.

Колеги депутата зі «Свободи» стверджувати, що побиття пов’язане із давнім конфліктом із місцевим підприємцем не беруться, але свої підозри обіцяють донести до правоохоронців.

Ольга Матвієнко

До теми: На Полтавщині молодик отримав 8 років за вбивство товариша та інсценування його самогубства

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter