У Кременчуці літня жінка віддала шахрайкам 54 тисячі гривень

Кримінал
Ольга Правденко21 травня 2015 о 12:22954 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Кременчуці літня жінка віддала шахрайкам 54 тисячі гривень
Свої заощадження 80 річна жінка обміняла на звичайні папірці.

У Кременчуці літня жінка віддала шахрайкам 54 тисячі гривеньЗамість грошей – білі папірці у конверті. Фото з сайту mvs.gov.ua

Прикрий випадок стався нещодавно у місті Кременчук – літню жінку ошукала шахрайка, яка представилася соціальним працівником і запитала чи має старенька відкладені гроші на смерть. Після того, як жінка відповіла, що так, псевдосоцпрацівниця запропонувала обміняти їй гривні старого зразка на нові. Пенсіонерка погодилася і віддала свої заощадження (близько 54 тисяч гривень). Натомість отримала конверт з білими папірцями.

Обман пенсіонерка виявила вже після того, як шахрайка покинула її оселю. Одразу ж зателефонувала в міліцію.Кременчуцьким оперативникам вдалося затримати зловмисницю. Жінка знаходилися в автомобілі «ВАЗ», в якому було ще три особи: двоє чоловіків і одна жінка. З’ясувалося, що зловмисниця сама із донецька, але проживає в місті Жовті Води Дніпропетровської області, за її словами, зареєстрована там, як переселенка. У Кременчуці нібито разом з друзями шукала костоправа. Також виявилося, що кривдниця багатодітна матір.

У Кременчуці літня жінка віддала шахрайкам 54 тисячі гривеньОшукана пенсіонерка. Фото з сайту mvs.gov.ua

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Гроші літній жінці повернули. Зловмисниць до засідання суду відпустили.

– На жаль, через те, що злочин не тяжкий, закон не дає підстав взяти зловмисницю під варту, – коментує Юрій Сулаєв, прес-офіцер УМВС в Полтавській області. – Загалом жінка, яка представилася соцпрацівником, діяла по класичній схемі видурювання грошей, запровадженій ще в 1960-х роках минулого століття.

Юрій Сулаєв вкотре нагадує, що ні банківські, ні соціальні працівники, не мають права здійснювати ніяких грошових операцій. Гроші додому пенсіонерам та іншим може принести лише листоноша.

Нагадаємо, у минулому році в Полтавській області був сплеск шахрайств пов’язаних із вставленням пластикових вікон.

– Зараз найбільше шахрайств здійснюють по телефону та через Інтернет. Часто зловмисники використовують для своїх схем відомі інтернет-магазини. Тому міліція застерігає людей від купівлі надто дешевих товарів в інтернет-мережі, на такий гачок шахраї заманюють довірливих покупців, – зазначив Сулаєв.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter