На Полтавщині двоє жінок загинуло на території очисних споруд: подробиці

Надзвичайні події
Юлія Обелець30 травня 2016 о 12:001012 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині двоє жінок загинуло на території очисних споруд: подробиці
Одна з жінок, яка загинула на території очисних споруд, відповідала безпосередньо за техніку безпеки.

На Полтавщині двоє жінок загинуло на території очисних споруд: подробиціНа Полтавщині двоє жінок загинуло на території очисних споруд

30 травня на апаратній нараді в голови області розповідали подробиці загибелі двох жінок на виробництві. Нагадаємо, працівниці під час чистки фільтруючих колекторів фекальної насосної станції, не скористались індивідуальними засобами захисту й отруїлись.

– Подія сталась на КП «Полтававодоканал». Жінки виконували роботу по чистці певного обладнання на очисному колекторі. Засоби захисту при собі вони мали, але не використали їх під час виконання робіт, – розповів Віктор Стеблянко, очільник управління із питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації. – Під час попереднього розслідування встановили, що інструктаж з ними не проводився, хоча вони вже давно працювали на підприємстві і все це знали. Унаслідок цього – отруїлись сірководнем, втратили свідомість і загинули.

Також віктор Стеблянко зазначив, що на Полтавщині травматизм і загибель людей під час виконання трудових обов’язків зріс десь на 45%.

– Найстрашніше, що одна з жінок, які загинула, безпосередньо відповідала за техніку безпеки на цьому виробництві, – додав Валерій Головко, голова області. – Та, яка повинна роз’яснювати, сама не користувалась засобами безпеки.

Тому обласна влада звернулась до голів РДА, до керівників підприємств будь-якої форми власності, аби провели профілактичну роботу, щоб уникнути подібних ситуацій та зменшити таку статистику.

До теми – Полтавцям показали, як відбувається очищення води з каналізації (фото)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter