На Полтавщині оголосили карантинну зону через африканську чуму

Надзвичайні події
Юлія Обелець7 серпня 2015 о 17:061853 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині оголосили карантинну зону через африканську чуму
У Харківцях Пирятинського району оголосили карантинну зону – на в’їздах та виїздах села встановлять спеціальних пости.

На Полтавщині оголосили карантину зону через африканську чумуНа Полтавщині оголосили карантину зону через африканську чуму. Фото charivne.info

На місцевому підприємстві “Лукулл“ виявили африканську чуму свиней. Ідентифікували захворювання з другої спроби (лабораторних досліджень). Через надзвичайну ситуацію в Пирятині збирали робочу нараду.

– З 7 серпня 2015 року оголосити у селі Харківці, а також у радіусі 3-х кілометрів першу карантинну зону, а в радіусі 20 км – другу карантинну зону. Встановити три ветеринарно-міліцейські пости на в’їздах та виїздах із села Харківці. Розмістити дизбар’єри для транспорту і дизкилимки для пішоходів. У населеному пункті вилучити усе поголів’я свиней у домогосподарствах, забити і знищити шляхом спалення. Провести дезінфекційні заходи на підприємстві, де було знайдено хворих тварин. У першій зоні заборонити проведення ярмарків та виставок. Провести діагностичний відстріл диких кабанів з метою взяти аналізи. У другій зоні знищити усіх гризунів і бродячих тварин, а у домогосподарствах, що знаходяться у цій зоні провести щеплення, - цитують на сайті Пирятинської РДА Андрія Середу, головного ветлікаря Пирятинського району.

Власникам свиней порекомендували не панікувати, але і не забувати про кримінальну відповідальність

Ветлікар звернувся до населення, щоб попередити панічні настрої. Він попросив свинярів разі захворювання тварин звертатися до ветеринарної лікарні. Фахівці мають приїхати за викликом, взяти аналізи і провести лабораторні дослідження.

Довідково: у разі підозри на захворювання в тварин телефонуйте за номером 2-22-13.

Власників свиней, що знаходяться у першій карантинній зоні, застерігають – законодавством передбачена кримінальна відповідальність за умисне поширення інфікованих тварин.

З метою недопущення розповсюдження АЧС з території підприємства 7 серпня почали відповідні ветеринарні заходи, за які відповідають райдержадміністрація, райрада, Управління ветеринарної медицини, СБУ, прокуратура, правоохоронці та Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter