Пожежу на сміттєзвалищі в Макухівці загасять до кінця дня

Надзвичайні події
21 вересня 2015 о 10:5216812 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Пожежу на сміттєзвалищі в Макухівці загасять до кінця дня
Відкритого вогню вже немає.

Пожежу на сміттєзвалищі в Макухівці загасять до кінця дняПожежа на макухівському сміттєзвалищі. Фото – poltavske.tv

Пожежу на макухівському сміттєзвалищі, яка виникла 19 вересня, майже приборкали. Про це повідомив начальник управління ДСНС у Полтавській області Віктор Дейнега на апаратній нараді в голови облдержадміністрації в понеділок, 21 вересня.

За його словами, на ранок пожежникам вдалося приборкати вогонь та локалізувати пожежу. Остаточно ліквідувати загоряння залишилося лише на 30% загальної площі пожежі. Ця ділянка знаходиться зі сторони лісу. Віктор Дейнега зазначив, що на приборкання вогню вже пішло близько 900 тисяч кубічних метрів води. Роботу можна було б завершити раніше, але вночі гасіння ускладнювалося поганим освітленням та сильним вітром. Крім того, пожежники постійно різали рукавиці та чоботи об бите скло. Також затримка відбулася через те, що через дві години, як повідомили про виникнення пожежі на сміттєзвалищі, під селом Кованьківка Полтавського району загорівся ліс. Тож частину техніки та людей відправили туди. У результаті пожежі згоріло близько 3 гектарів підстилки.

Загалом, начальник ДСНС говорив про позитивні прогнози: до 17.00-18.00 пожежу повинні ліквідувати повністю.

Валерій Головко, голова Полтавської облдержадміністрації зазначив, що у виникненні пожежі на міському сміттєзвалищі є частина вини міського голови Олександра Мамая. Також він зауважив, що міська рада не посприяла матеріально швидшому гасінню загоряння.

– Як займатися бізнесом на сміттєзвалищі – так міська влада завжди, а допомогти ліквідовувати пожежу – вмили руки, – сказав Валерій Головко.

Ольга Правденко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter