Рятувальники застерігають: через тонкий лід загинули вже 30 людей

Надзвичайні події
Ольга Матвієнко8 лютого 2016 о 10:12818 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Рятувальники застерігають: через тонкий лід загинули вже 30 людей
На Полтавщині поки обійшлося без трагічних випадків.

Рятувальники застерігають: через тонкий лід загинули вже 30 людейРятувальники попереджають про тонкий лід на водоймах. Фото – 4ernigiv.info

Протягом тижня в Україні, зокрема в Полтавській області, температура повітря переважно триматиметься на позначці «плюс». Рятувальники наголошують – лід на водоймах продовжуватиме танути, тож виходити на кригу, рибалити стає вкрай небезпечно.

Як повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій, ігнорування правил безпеки вже коштувало життя 30 громадянам, із яких четверо – це діти. У Полтавській області смертельних випадків на водоймах із початку року не зафіксували.

Аби попередити виникнення надзвичайних подій на водоймах у всіх регіонах країни тривають інформаційно-роз’яснювальні рейди. Фахівці ДСНС України відвідують місця масового перебування людей на льоду та проводять профілактичні бесіди, розповідають людям про небезпеку виходу на тонку кригу, вручають їм пам’ятки та листівки із попереджувальним змістом. Крім того, рятувальники відвідують навчальні заклади, де проводять профілактичні уроки із дітьми щодо безпеки на льоду.

Рятувальники розповідають та демонструють громадянам як правильно надати допомогу у випадку, якщо людина провалилася під лід. Адже вміння правильно допомогти потерпілому допоможе зберегти людське життя.

У Полтаві водій на «Scoda Octavia» поїхав по замерзлій Ворсклі й провалився

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter