Студентські війни у Полтавському техуніверситеті продовжуються

Народні новини
Надія Труш30 грудня 2014 о 10:001914 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Студентські війни у Полтавському техуніверситеті продовжуються
Студрада ПНТУ проігнорувала запрошення студентів-архітекторів і не довела факти, які поширила в ЗМІ.

Нагадаємо, студенти та викладачі архітектурного факультету мітингують проти ректора Полтавського техуніверситету імені Юрія Кондратюка. Акції протесту влаштовували неодноразово.

Проте успіху, який очікували, це не принесло. Із вишу звільнили 12 викладачів, і це не повна кількість звільнених.

Учора, 29 грудня на архітектурному факультеті мала відбутися зустріч представників студради ПНТУ і студентів-архітекторів. Проте студрада не прийшла.

Нагадаємо, кілька днів тому студрада ПНТУ розмістила публікацію на одному з інтернет-видань міста. У ній вони показали 7 протестуючих з мітингу 24 грудня 2014 року, які не були студентами ПНТУ. Текст цієї публікації викликав обурення у студентів-архітекторів.

Студенти поширили звернення до студради ПНТУ. У ньому архітектори призначили час і місце зустрічі та хотіли почути пояснення фактів, які навели «студрадівці» у своїй публікації. Але студрада у відповідь вирішила змінити місце зустрічі. Зрештою, архітектори, які чекали студраду у себе в корпусі, не побачили її. Представник органу, який підписався підпублікацією проти мітингу 24 грудня не прийшов пояснити і довести факти, описані в статті.

Зокрема у студентів були питання до цих речень:

«жоден студент, окрім декількох представників кафедри образотворчого мистецтва, не приєднався до проведення незрозумілих „акцій протесту“ ні у листопаді ні у грудні»

«скільки коштує хвилина ефіру та скільки і ким заплачено за підрив авторитету найкращого ВНЗ Полтавщини»

«За якого дива студенти інших вишів, без найменшого розуміння ситуації долучаються до подібних акцій та радісно скандують образи на адресу поважних людей?»

«До студентського парламенту неодноразово зверталися студенти архітектурного факультету, яких примушували до участі у мітингах.» (Хто конкретно і коли звертався)

«...зриву нормальної роботи будь-якої установи тільки підкреслює замовний характер дійства, головне — знайти трошки більше десяти невдоволених, виставити їх уперед, і готовий „протест“, а якщо його зняти на телебачення, то й заробити непогані гроші.»

«За останніми подіями чітко видно, що спаплюження іміджу нашого університету — запланована акція»

«люди зображені тут „відробляють“ отримані гроші, або розважаються.»

Архітектори обіцяли, що у випадку, якщо студрада проігнорує їх питання, то подадуть колективний позов до суду «за розповсюдження завідомо неправдивої інформації» відповідно до чинного законодавства України.

Нагадаємо, що нардеп Юрій Бублик уже подав депутатське звернення до Генпрокуратури і Міносвіти стосовно скарг на ректора технічного університету Володимира Онищенка.

Андрій Макаренко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter