Активісти переконані, що українці переплачують за біометричні паспорти

Новини
Надія Труш20 січня 2015 о 12:42971 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Активісти переконані, що українці переплачують за біометричні паспорти
Експерти Реанімаційного Пакету Реформ вважають, що процес впровадження біометричних документів стартував з порушеннями законів та незаконними поборами.

Активісти переконані, що українців змушують переплачувати за біометричні паспорти

Про це щойно заявили активісти Реанімаційного пакету реформ на прес-конференції у Києві, за якою ми слідкуємо в онлайн-режимі.

Всупереч рішенню Верховного Суду України від 3 грудня 2013 року Державна міграційна служба продовжує незаконно вимагати сплати окремо від державного мита 170 грн додаткових платежів: за послуги і за бланк. Сумарно з послугами державного посередника ДП «Документ» та банківською комісією це становить для громадян – 796 грн. за паспорт, хоча за законом вартість закордонного паспорта має бути лише 170 грн, переконані експерти Центру політико-правових реформ.

Активісти переконані, що українців змушують переплачувати за біометричні паспортиЦіна біометричного паспорта має бути не більше 300 гривень – переконані у Реанімаційному пакеті реформ

– Всі проблеми має вирішити законопроект N 1632 «Про документи України, що посвідчують особу та дають право виїзду за кордон», зареєстрований у Верховній Раді України. Ним передбачається прозорі процедури для видачі паспортів, раціональні строки, єдина фіксована плата за паспорт (підвищений розмір тільки за терміновість), окремі реєстри для різних документів, що посвідчують особу та дають право на виїзд за кордон, та чіткі вимоги до ведення таких реєстрів тощо, - сказала Надія Добрянська, експерт Центру політико-правових реформ.

Більше того, натякають не лише на завищення ціни на біометрію, а й на законність виготовлення документа ДП "Документ".

– З 2013 року діяльність ДП "Документ" заборонена, проте Державна мігаційна служба продовжує співпрацювати із підприємством, – озвучив Віктор Тимощук, заступник голови правління Центру політико-правових реформ.

Представники Держміграційної служби, які теж присутні на прес-конференції, запевняють, що ДП "Документ" продовжує функціонувати на цілком законних засадах, при цьому не заперечують, що скарг .

До теми

Біометричний паспорт: факти, які варто знати полтавцям

Також читайте

Українців застерігають від шахрайства з біометричними паспортами

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter