Батальйон «Полтавщина» відправили на Схід з БТРом та подарунками (фото)

Новини
Юлія Обелець29 вересня 2014 о 13:004464 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Батальйон «Полтавщина» відправили на Схід з БТРом та подарунками (фото)
Бійців батальйону «Полтавщина», довкола якого вирував скандал, відправили у зону неоголошеної війни

Фото Олега Журавльова

Сьогодні, 29 вересня, полтавці проводжали на Схід бійців нещодавно створеного батальйону «Полтавщина». На дійство прийшли громадські активісти, представники міської влади, підприємці, благодійники та навіть школярі.

Батальйон Полтавщина відправили на Схід з БТРом та подарунками (фото)

Останні прийшли не з порожніми руками. Принесли листи для кожного вояка та спальні мішки. Йдеться про учнів Полтавського ліцею №1, де назбирали для силовиків 10 тисяч гривень, за які,власне, і придбали мішки.

Батальйон Полтавщина відправили на Схід з БТРом та подарунками (фото)

Окрім цього, бійцям із батальйону «Полтавщина» придбали 60 пар зимового взуття.

– Взуття придбали за кошти, які вдалося назбирати під час параду "Полтава вишивана", – розповіла Світлана Порохня, заступник міського голови Полтави. – Це 33 тисячі 70 гривень. Усі кошти пішли на 60 пар взуття. Саме сьогодні бійці їздили разом з представником благодійної організації в магазин, де кожен зміг обрати собі взуття відповідного розміру.

Шикування вояків почалось із бунту

Не встигли вишикуватись, як громадськість підняла невеликий бунт. Люди не побачили владики Федора, і їм здалось, що освячення проводитиме представник Московського патріархату. Тому голосно почали висловлювати своє обурення. Врешті-решт, побачивши владику Федора, полтавці, які називають себе «євромайданівцями, заспокоїлись.

Іван Корсун, начальник УМВС в Полтавській області насамперед запитав у бійців – чи всі вони добровольці. На що останні дружньо відповіли: "Так!".

– Відправляємо сьогодні бійців батальйону «Полтавщина», який, згідно з наказом міністра МВС, створений шляхом реформування роти «Мирний» та батальйону «Полтава», – пояснив Іван Корсун. – Загалом «Полтавщина» нараховує нині 400 осіб. Серед них є ті, хто вже раніше відвідував зону АТО. Їх навчаємо за «зжатим» курсом підготовки, який призначений міністерством. Серед бійців, які сьогодні відбувають на Схід, є ті, які раніше відмовлялись їхати через командира (Іллю Киву, – автор), але нині вони переосмислили все. Сьогодні їдуть кращі, але ті, хто залишився тут, також горять бажанням поїхати в зону АТО.

Після освячення воякам роздали ікони з «молитвою воїна» і наказали зайняти місця в автобусах. Разом з представниками міліцейського підрозділу батальйону «Полтавщина» відправляють БТР, обладнаний захисними сітками.

Батальйон Полтавщина відправили на Схід з БТРом та подарунками (фото)

Таку важку техніку, зі слів начальника УМВС, бійці отримали завдяки їхньому командиру Іллі Киві, проти якого виступала громадськість.

До слова, набір в батальйон "Полтавщина" досі триває.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter