Біометричні паспорти в Україні видаватимуть за бажанням

Новини
Юлія Обелець27 травня 2014 о 16:002439 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Біометричні паспорти в Україні видаватимуть за бажанням
Міжнародні фінансові організації виділять на виготовлення паспортів близько 30 млн. євро. У скільки обійдеться українцям документ – поки не відомо.

Біометричні паспорти в Україні видаватимуть за бажаннямБіометричні паспорти в Україні видаватимуть за бажанням. Фото molbuk.ua

Поряд з біометричними паспортами, будуть випускатися звичайні закордонні паспорти, щоб громадяни самі вибирали собі вид документа. Про це повідомив на прес -конференції заступник міністра внутрішніх справ, керівник апарату Сергій Чеботар, – йдеться на news.liga.net

– Ми будемо випускати паспорти з біометричним захистом, а також звичайні паспорти , які випускаються сьогодні. Якщо людина захоче взяти собі біометричний паспорт, він візьме біометричний паспорт. Чи не захоче - візьме звичайний, - сказав Чеботар, додавши, що випуск біометричних паспортів має розпочатися найближчим часом.

Він також повідомив, що міжнародними організаціями виділяється близько 30 млн. євро на сприяння випуску біометричних паспортів. Виготовлятися вони будуть на поліграфкомбінаті Україна. Ціна паспорта визначиться найближчим часом.

Нагадаємо, раніше прем'єр -міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що впровадження біометричних паспортів в Україні почнеться до кінця 2014 року.

Біометричний паспорт буде містити докладні відомості про людину - оцифровану фотографію, підпис, прізвище, ім'я, дату народження, відбитки пальців.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ говорили, що біометричі паспорти почнуть видавати з 1 січня 2012 року.

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter