Чи готові у Полтаві боротися з ворогом: міліція, блокпости, добровольці

Новини
Ольга Матвієнко6 травня 2014 о 15:342922 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чи готові у Полтаві боротися з ворогом: міліція, блокпости, добровольці
На сьогодні в Полтавській області діють 9 блокпостів, а виконуючий обов’язки начальника УМВС України в Полтавській області Іван Корсун готовий взяти зброю в руки.

Чи готові у Полтаві боротися з ворогом: міліція, блокпости, добровольціІван Корсун розповів про проблеми в міліції та готовність захищати область

Головний на сьогодні міліціонер області розповів про проблеми та здобутки міліції.

Питання, чи готові правоохоронці в області протистояти імовірному нападу зі Сходу країни, виникли у полтавців під час зустрічі з Іваном Корсуном.

Є чи немає блокпостів?

Питання виникло, наприклад, через те, що під час поїздок у сусідні області помітили відсутність блокпостів при виїзді з Полтави. Активіст Майдану під час поїздки до Харкова на на місці блокпосту на кордоні міста помітив усього три машини ДАІ.

– На блокпостах правоохоронці несуть спільну службу з військовими та громадськістю, – повідомив Іван Корсун. – Це вам здається, що немає блокпостів, але вони є. Хотілося б більше виставити людей, але їх фізично не вистачає. Потрібно ставити і загородження, я з цим згоден, але на це все не вистачає грошей.

Начальник обласної міліції також зазначив, що він особисто готовий у разі необхідності зустрічати окупантів «хлібом-сіллю» – взяти в руки зброю.

Шукають спонсорів-перевізників для міліції

Грошей не вистачає навіть на те, аби відправити правоохоронців у «гарячі точки». Нещодавно сформували загін із 200 міліціонерів, які поїхали допомагати в інші області. На автобуси та пальне шукали спонсорів:

– Мені дають завдання – знайти чотири автобуса. Коли люди повезли вчора приватними автобусами 200 міліціонерів і побачили, як терористи палять автобуси, просто міліціонерів висадили. Бо автобуси коштують по 200 тисяч доларів, – розповів Іван Корсун. – Ми шукаємо на підприємствах, де можна взяти паливно-мастильні матеріали, щоб розвозити людей.

Міліції в Полтаві не вистачає, а патрульні з народу працювати відмовляються

Сумна статистика по кількості правоохоронців в області, які повинні забезпечувати порядок на вулицях та безпеку громадян. Хоча Корсун запевнив, що кількість міліції у Полтавській області відповідає міжнародним стандартам, із подальшої розповіді вийшло, що все ж її не вистачає.

Зараз на 1 мільйон 446 тисяч населення області – 5 тисяч міліціонерів, а може бути за міжнародними стандартами – 6, 6 тисяч осіб. Нестача кадрів, на думку людей, відчувається навіть у роботі звичайних дільничних.

– На сьогодні у нас в Полтаві близько 450 дільничних, а їх потрібно десь 600. Дільничний в області обслуговує три-чотири села. Однозначно він не справляється зі своїми обов’язками. Така ж ситуація і в обласному центрі, – відповів Корсун. – Для того, щоб збільшити кількість дільничних, мені потрібно забрати людей з інших служб: карного розшуку, слідчого відділу. Для збільшення штату потрібні кошти, нам їх ніхто не дасть.

Іван Корсун нарікає, що добровольці, які викликалися патрулювати вулиці з штатними працівниками міліції, після кількох рейдів не повертаються, бо робота важка.

У спеціальні підрозділи міліції – «Каскад», «Полтава» та «Кременчук» – також неохоче йдуть добровольці. При тому, що зарплата становить від 1800 гривень.

– Скільки збиралося людей на Майдані, багато – безробітних. То чому ця патріотично налаштована молодь не йде служити в міліцію. Але ми не схиляємо голову. На сьогодні ми вже набрали в нові підрозділи більше 100 осіб. Хоча потрібно набрати 700, – наголосив Корсун.

Не всі в міліції готові захищати країну

Зараз полтавська міліція знаходиться у стані повної готовності. За останній тиждень особовий склад двічі піднімали за сигналом тривога. Під час навчань перевіряли системи оповіщення, які виявилися застарілими.

– Перший раз ми зібралися за дві години, що не входить ні в які рамки. Перевірили систему сповіщення. Зараз я будь-якій комісії можу з гордістю показати цю схему. Другий раз ми зібралися за 45 хвилин, – розповів очільник міліції.

Днями також відбулося формування загону міліції, який відправили на допомогу правоохоронним органам у східні області. Із 200 осіб виявилися ті, хто їхати відмовився.

– Ми зараз проводимо службове розслідування. І ці люди у зв’язку з тим, що вони порушили присягу, будуть однозначно звільнені з органів внутрішніх справ, – сказав Корсун.

При цьому Корсун не повідомив однозначно, що працівники, які відмовилися виконувати свій обов’язок, – тільки працівники розформованого «Беркуту». Не дивлячись не цей приклад недобросовісного ставлення до присяги, Іван Корсун переконаний: ніхто Полтавську область так просто не здасть, а тим більше – представники органів внутрішніх справ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter