Першотравень у Полтаві: "російським духом" пахне

Новини
Надія Труш1 травня 2014 о 15:302774 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Першотравень у Полтаві: "російським духом" пахне
1 травня у Полтаві: комуністи влаштували мітинг, а в цей час навколо Корпусного парку проїхалася автоколона з державним прапором України.

Сьогодні, 1 травня, у Полтаві комуністи відсвяткували День солідарності трудящих. Як ми уже повідомляли раніше, спершу відбувся концерт духового оркестру, після цього – сам мітинг.

В парку зібралося приблизно декілька десятків людей. Переважно – пенсіонери, для яких 1 травня це символ їх молодості. Помітно, що полтавці готувалися до свята, йшли на зібрання з радістю: чоловіки одягли піджаки з медалями, жінки яскраві сукні і взяли квіти. Хоча молодь з прапорами Комуністичної партії також була присутня. Дехто з полтавців прийшов з дітьми. До початку офіційної частини мітинга пенсіонерки влаштували танці: кружляли вальс.

Під бурхливі оплески присутніх пенсіонерів лідери місцевих комуністів відкривають мітинг.

– Дорогі товариші! – російською мовою звертаються організатори мітингу до присутніх. – Сердечно вітаємо вас з Першотравнем. Мир, труд, травень: сьогодні ці слова надихають нас на боротьбу з капіталізмом. Це день, коли час сказати: під знаменням Леніна вперед, на боротьбу з капіталізмом.

До теми: історія свята 1 травня походить з Чикаго.

Далі полтавці виступали з промовами в кращих традиціях радянського періоду, закликали до миру та дружби народів. Дехто з промовців зауважив, що зараз комуністи страждають від утисків:

– Після утисків завжди буває процвітання, але для цього, шановні товариші, потрібно боротися. І боротися, прикладаючи сили. Можливо, доведеться пожертвувати чимось дуже дорогим. – такі слова лунали зі сцени.

Після кількох емоційних виступів активістів-комуністів слово взяв перший секретар Полтавського обласного комітету Комуністичної партії України Олександр Масенко. Він єдиний комуніст, що виступаючи перед присутніми, говорив державною, українською мовою.

Олександр Масенко

– Шановні товариші! Я переповнений почуттям вдячності всім тим, хто сьогодні прийшов, – виступив з промовою головний комуніст Полтавщини. – Передавайте палкий привіт тим, хто побоявся прийти на мітинг, остерігаючись провокацій. Ви знаєте наш комуністичний лозунг: без боротьби немає перемоги. Влада, яка прийшла зараз, не зробить для нас нічого кращого. Ви вже бачите, як вони сваряться між собою. Прикро, що ми зібралися тут, у парку, і не можемо пройти вулицями Полтави до площі Леніна, до пам’ятника. Вандали, бандити, фашисти зробили свою чорну справу.

До слова, екс-пам’ятник Леніну, на місці якого облаштували монумент на честь Небесної сотні, пропонують реконстувати та уже презентують кілька проектів.

Крім цього, Олександр Масенко також зробив рекламу лідеру Компартії України, Петру Симоненку, закликаючи підтримати його на виборах глави держави. На мітингу ухвалили резолюцію, в якій комуністи вимагають від влади піти у відставку та припинити антитерористичну операцію.

– Події на Майдані привели до того, що у нас уже немає Криму, – дав оцінку нинішній владі комуніст.

На зібранні комуністів не було жодного державного прапору. Ми запитали в Олександра Масенка, чому.

– Ми вирішили, що національний прапор був би недоцільним, непотрібний на сьогоднішньому зібранні, але якщо б хтось прийшов з ним, то, звісно, не забороняли, – сказав Олександр Миколайович.

Поки комуністи слухали пролетарські пісні та згадували радянське минуле, біля парку кружляли автомобілі з національним прапором

Загалом мітинг пройшов без суперечок, мирно. Проте під час виступу Олександра Масенка у натовпі чулися вигуки спротиву. А по кільцю в центрі проїхалася автоколона з національними прапорами. На що пан Масенко відреагував так:

– Крикуни якісь бігають, щось мені заперечують, але хай не кричать, а зроблять так, щоб людям було добре, – сказав.

Присутніх закликали приходити, попри заборону, з червоними прапорами на 9 травня. Нагадаємо, 9 травня у Полтаві планують планують панахиди, танці та феєрверк.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter