На Полтавщині прощалися з ще одним героєм АТО

Новини
Надія Труш16 жовтня 2014 о 15:372042 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині прощалися з ще одним героєм АТО
На Полтавщині у Миргороді поховали ще одного бійця АТО.

Прощалися із організатором ковальського фестивалю на Полтавщині Петром Федорякою. Чоловік, якому 15 вересня мало б виповнилося 50 років, загинув під Шахтарськом.

геройфото з сайту myrgorod.pl.ua (2 шт)

У складі 25-ї окремої десантної бригади, він виборював мир на Донеччині, повідомляють на сайті Миргорода.

За словами виконувача обов’язків військового комісара Миргородського ОВК Олександра Севрюка, Петро Вікторович був мобілізований у першій хвилі. В кінці липня при виконанні завдання їхня команда потрапила під шквал артилерії і установок "Град". Під час проведення цієї операції більшість полягла на полі бою. Вони з честю виконали свій військовий обов'язок по захисту східних кордонів нашої держави.

Колишнього вчителя Трудолюбівської школи, коваля, старшого сержанта ховали з військовими почестями. "Якщо не я, то хто?" - з таким девізом він упевнено йшов по життю.

герой

Коротке життя Петра Вікторовича - безкінечна кузня. У своїй майстерні віртуоз ковальської справи створював досконалі речі з металу. Свій талант, він ніколи не ховав, і навчив цьому сотні учнів та об'єднав їх в українську гільдію майстрів «Коло». Разом вони ініціювали проведення міжнародних конкурсів та були найактивнішими учасниками. На своїй другій батьківщині, у Трудолюбі, Петро Федоряка організував фестиваль ковалів. Мистецтвом коваля–клиночника захоплювалися і миргородці та гості, які торік побували на Першому Всеукраїнському фестивалі ножових майстрів. Тоді умільці фестивалю викували незвичайний подарунок місту - сонячний годинник. Він, як символ вічної пам'яті, у центрі міста буде щоразу нагадувати перехожим про славного героя, справжнього патріота України і свого краю.

До теми

Загиблий Олександр Максимов пішов воювати, повернувшись із відставки

Також читайте

Як на Полтавщині допоможуть бійцям АТО і їх родинам

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter