«Коло» взяло участь у благодійному ярмарку, а виручені кошти підуть бійцям АТО

Новини
Олег Апостолов15 лютого 2015 о 15:181757 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Коло» взяло участь у благодійному ярмарку, а виручені кошти підуть бійцям АТО
Свято відвідали голова Полтавської ОДА Валерій Головко і Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір.

«Коло» взяло участь у благодійному ярмарку, а виручені кошти підуть бійцям АТОУ Полтаві відбувся благодійний ярмарок. Фото О. АпостоловаСьогодні, 15 лютого, у Полтаві на площі біля Свято-Успенського собору відбувся благодійний ярмарок, приурочений до свята Стрітення. Організатори заходу підкреслили, що усі зібрані кошти будуть витрачені на допомогу бійцям АТО.

Участь у заході взяли представники полтавських ЗМІ, у тому числі й «Кола». Журналістки видання виготовили сувеніри у вигляді снігурів та синиць, що мали великий попит серед гостей ярмарку. Також кожен охочий міг сфотографуватися на тлі українського прапора та банера у вигляді першої шпальти видання. На святі представили свої вироби гончарі, художники, пасічники та майстри хенд-мейду. На кожному торговому столі стояла скринька для благодійності, куди покупці клали гроші за придбаний товар.

Ціна на вироби чисто символічна, а грошей на руки ми не беремо – все складаємо до скриньки та потім перераховуємо на потреби бійців. Минулого разу, на Водохреща, ми зібрали 24 тисячі гривень. На ці кошти ми закупили біноклі та дальноміри. Крім того, там, на Сході, хлопці мерзнуть, тому є потреба в теплих речах. Наприклад, нещодавно ми закупили 600 пар чобіт, – розповіла співорганізатор ярмарку, волонтер Полтавського батальйону небайдужих Олена Сергієнко.

За її словами, участь у ярмарку зголосилися взяти 40 майстрів з Полтави та області, а протягом дня активно долучалися звичайні полтавці, які приносили на продаж свої вироби.

Відвідали ярмарок також і полтавські чиновники. Серед них – і голова облдержадміністрації Валерій Головко. Пан Валерій придбав кілька національних сувенірів для себе та своєї родини й зазначив, що полтавці не повинні сумніватися у перемозі та висловив свою точку зору щодо подій на Сході.

Я вірю у перемиря. Хоча, звісно, маю застереження щодо «тієї» сторони, знаючи істинне обличчя цього диявола у образі Путіна. Але наша віра в мир повинна перемогти. Ми – мирна нація. У це свято хотів би побажати полтавцям та читачам «Кола» міцної віри у мир та перемогу, зазначив голова Полтавської ОДА.

Обряд освячення традиційно провів архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. Владика також виступив із промовою до учасників та гостей свята – подякував усім небайдужим та закликав полтавців до єдності.

Стрітення – це завжди радісно свято, але сьогодні в Полтаві воно особливе, тому що наші волонтери из Полтавського батальйону небайдужих організували таке дійство. Кошти, зібрані на ярмарку, підуть на допомогу нашим збройним силам. Хлопці щодня демонструють героїзм і ми хочемо показати, що ми з ними, що ми гуртуємося, що є дуже багато небайдужих людей. Я бажаю всім, щоб ми жили за заповідями Божими, гуртувалися, вміли любити свій народ, свою землю, одне одного, вміли прощати ворогів наших, бо ми розуміємо, що вони затьмарені, озлоблені. Ми не повинні бути такими, ми повинні мати в серці прощення і любов – тоді ми будемо непереможні. Бог є із нашим народом. Чим більше ми показуватимемо порядності, чесності, жертовності у служінні народові й Бог обовязково пошле нам перемогу. У цьому немає сумніву, – підкреслив архієпископ Федір.

Читайте також: На барахолці в Полтаві – від пряників до годівничок

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter