Полтавці, що створили пам’ятник Небесній сотні, скаржитимуться в СБУ на вандалізм

Новини
Надія Труш13 червня 2014 о 10:251633 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці, що створили пам’ятник Небесній сотні, скаржитимуться в СБУ на вандалізм
Полтавські активісти, які трудилися над пам’ятником Небесній сотні, готують звернення до Управління СБУ.

Міліція вбачає в діях вандалів хуліганство та чекає на заяву про факт. Полтавські активісти ж уже повідомили про випадок обласну владу та готують зверненя в СБУ.

– Адже справа стосується не тільки факту вандалізму, а й розпалювання ворожнечі, – розповіла Олександра Сиротенко, представниця прес-служби ВО "Свобода". – Усі зараз знають, що георгіївська стрічка це символ тероризму та російського найманства, що убиває українських військових на Сході та знущається з мирного населення, посягаючи на цілісність держави. Уже говорили про те, щоб зафарбувати постамент. Гадаю, що зберемося із художницями, які малювали, вирішимо як діятимемо далі.

Нагадаємо, на постаменті пам’ятника Леніну у Полтаві з’явилася георгіївська стрічка і напис "Русь". Пам’ятник Леніну знесли на початку весни без згоди міської влади, яка відмовилася демонтувати постамент. Тож його пофарбували та прикрасили патріотичними малюнками й віршами пам'яті Небесної сотні.

За останній місяць це уже другий випадок руйнування пам’ятника Небесній сотні. Нещодавно постамент закидали брудом і полуницею.

Читайте також

У Полтаві хочуть реконструвати постамент пам’ятника Леніну, запропонували кілька проектів реконструкції.

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter