Міліціонери розповіли, як уберегти квартири від злочинців та про акцію на сигналізацію

Новини
Юлія Обелець15 січня 2015 о 17:331317 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міліціонери розповіли, як уберегти квартири від злочинців та про акцію на сигналізацію
З 15 січня почала діяти акція на встановлення сигналізації Державної служби охорони. Для тих, хто не може дозволити собі таку розкіш, також надали поради як уберегтись від домушників.

Міліціонери розповіли, як уберегти квартири від злочинців та про акцію на сигналізаціюФото aifudm.net

Про це сьогодні йшлося на прес-конференції в УМВС. Нагадаємо, що в духовній столиці зросла кількість квартирних крадіжок. Тому власне міліціонери і рекомендують обладнувати свої оселі сигналізацію.

До слова, з 15 по 30 січня діє всеукраїнська акція на встановлення сигналізації ДСО. В цей період можна отримати знижку за послугу.

– За бажанням встановити сигналізацію, громадянин звертається до Державної служби охорони. Заявка одразу передається відповідальному інженеру, який негайно зв’яжеться із вами й у зручний для вас час прибуде за вказаною адресою, - повідомив Михайло Кононенко, начальник Державної служби охорони Полтавщини. - Оглянувши квартиру, працівник ДСО надасть безкоштовну консультацію щодо вибору ефективної схеми охорони помешкання, розробить план схему встановлення датчиків та надасть відомості щодо вартості монтажних робіт та абонентської плати. Під час дії акції, яка проводиться двічі на рік ,підрозділи ДСО забезпечують проведення обладнання квартир громадян засобами сигналізації за половину вартості монтажних послуг з подальшим підключенням на пункти централізованого спостереження.

До слова, обходиться така охорона вашої оселі від 150 до 220 гривен в місяць.

– Хочу розповісти про одну з переваг сигналізації ДСО, – сказав Юрій Сулаєв, речник УМВС області. – При укладанні договору з ДСО ви отримуєте гарантію, що коли, не дай Боже звісно, злочинцям таки вдасться щось винести з Вашої оселі, відповідальність лягає і на службу, яка виконую функцію по охороні майна.

Для тих, чий гаманець не дозволяє поставити сигналізацію в квартирі чи будинку, правоохоронці порадили:

  • налагоджувати стосунки з сусідами (останні можуть поглядати за вашою оселею, коли вас немає вдома),
  • не шкодувати грошей на замки у вхідні двері, брати більш якісні,
  • ставити грати чи ролети на вікна,
  • мати в під’їзді консьєржа.

До речі, 2014 року року на Полтавщині розкрито 11 злочинних груп, що чинили квартирні крадіжки.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter