Міст через Сулу відновили, але на повну реконструкцію грошей не вистачило

Новини
Юлія Обелець13 липня 2016 о 12:15867 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міст через Сулу відновили, але на повну реконструкцію грошей не вистачило
Повна реконструкція аварійного мосту коштуватиме 60 млн грн. Однак поки що фінансова сторона питання залишається не вирішеною.

18 квітня одна з балок мосту через Сулу обвалилася через рух великовагового транспорту. На його відновлення уже витратили майже мільйон гривень.

Міст через Сулу відновили, але на повну реконструкцію грошей не вистачилоМіст через Сулу відновили, але на повну реконструкцію грошей не вистачило. Фото – прес-служби Полтавської ОДА

Аварійний міст розширять на 2 метри. Якщо нині його ширина 7 метрів, то після реконструкції буде 9 метрів — по обидва боки від мосту створять пішохідні доріжки. Наразі завершили ремонтно-відновлювальні роботи на мосту.

Про це повідомив керівник служби автомобільних доріг Полтавщини Володимир Трояновський.

— Цей міст закрили ще в 2004 році. Через селище рух пускати не можна. Нині ми замінили ті пішохідні балки, які впали в квітні цього року. Вартість відновних робіт становить 900 тис. грн, із них 650 тис. грн виділено з обласного бюджету. Їх витратили на аварійно–відновлювальні роботи. Це єдиний експериментальний міст в Україні. Тут встановлять особливі металеві конструкції, які не використовують в будівництві інших мостів, — сказав Трояновський.

Повна реконструкція аварійного мосту коштуватиме 60 млн грн. Однак поки що фінансова сторона питання залишається не вирішеною.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко зазначив, що гроші на реконструкцію мають виділити як обласний, державний, місцевий бюджети, такі служба автомобільних доріг:

— Ми повинні звернутися до депутатів обласної ради. Тут має бути і ініціатива служби автомобільних доріг. Цей міст є стратегічним для Лохвицького району. Зробити його можна спільними зусиллями. Потрібне співфінансування. Однак, якщо ми не виділяємо з місцевого бюджету кошти, то формати співфінансування не розглядають.

Він додав, що цього року має бути затверджений проект з капітального ремонту мосту, а наступного року його потрібно реалізувати. Тільки проясниться питання фінансування, проведуть тендер і до середини наступного року запустять міст.

Володимир Трояновський зазначив, що цей міст через річку Сулу є аварійний, але по ньому продовжує курсувати транспорт.

Прес-служба Полтавської ОДА

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter