Полтавець розповів, за що терористи обіцяли звільнення з полону

Новини
Ольга Матвієнко1 серпня 2014 о 16:392417 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавець розповів, за що терористи обіцяли звільнення з полону
​Олександр Алієв, який два тижні пробув у полоні, розповів про пропозиції терористів.

Полтавець розповів, за що терористи обіцяли звільнення з полонуОлександр Алієв. Фото Олега Журавльова

Олександр Алієв потрапив до полону після нападу на батальйон «Айдар» 17 червня. Після звільнення він у Полтаві проходить складний шлях реабілітації. Про полон згадує різне. Але зараз, коли у країні оголосили мобілізацію і почалися протести проти відправки військових на Схід, розповів, що їм пропонували у полоні в обмін на свободу.

– Ми вже довго сиділи в полоні. Одного разу до нас прийшов представник терористів і запитав, чи хочемо ми додому. Хто ж може сказати, що не хочемо? Тоді сказав, що нас відпустять, якщо ми зв’яжемося з нашою організацією ветеранів Афганістану, а вони – із західною, аби ті блокували військкомати і не давали відправляти війська для ротації. Говорили, що коли припинять прибувати на Схід наші війська – війна закінчиться.

На таку пропозицію бойовиків полонені «айдарівці» не пристали.

– Війна закінчиться, але якщо так, то ми всі знаємо чим. А люди, які там все це почали – це як саранча. Вони сидять на одному місці, грабують, руйнують, а коли немає чого – рушають далі. І зупинятися на східних регіонах вони не збираються, – наголошує Олександр.

Разом із Олександром Алієвим у полоні перебував Тарас Синяговський, Юрій Крижберзький та Анатолій Головченко. На жаль, їхній товариш по службі Микола Чепіга загинув.

Нагадаємо, що шеф-редактор «Коло» Тетяна Цирульник 31 липня потрапила у кількагодинний затор на міжнародній трасі Київ-Чоп. Люди протестували проти примусової мобілізації чоловіків і відправки на Схід молодих солдатів За блокування військкоматів та саботаж мобілізації передбачене покарання, як за державну зраду – 15 років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter