Полтавець, який повернувся з АТО: Терористів не хоронять

Новини
Юлія Обелець17 липня 2014 о 16:425282 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавець, який повернувся з АТО: Терористів не хоронять
Командир одного зі загонів у зоні АТО, який повернувся днями в Полтаву, розповів трішки про перебування та службу на Сході країни.

Полтавець, який повернувся з АТО: Терористів не хоронятьДмитро Можаєв. Фото Олега Журавльова

Підполковник міліції Дмитро Можаєв поїхав у зону неоголошеної війни на початку травня, а повернувся нещодавно. Сьогодні, 17 липня, він давав настанови та проводжав у дорогу чергову зміну бійців з правоохоронних органів.

– З 4 травня по 11 липня був у відрядженні на посаді командира зведеного загону УМВС в Полтавській області, перебував у зоні АТО, – говорить Дмитро Можаєв. – Виконували різні завдання, зокрема забезпечували пропускний режим на блокпостах при в’їзді у Харківську область з Донецької. Також слідкували за наведенням конституційного порядку в деяких містах на Донеччині. На блокпостах виявляли факти перевезення зі Сходу наркотиків та зброї. Були випадки, коли наші блокпости обстрілювали.

Подробиць та деталей про військові операції розповісти силовик не зміг, так як інформація вважається секретною.

На питання «Війна на Сході України чи АТО?» відповів:

«Я не знаю як це назвати. Є убиті, є поранені. Війна це чи АТО?! На законодавчому рівні, мабуть, АТО…»

Чи дійсно трупи терористів не забирають із зони АТО?, – запитали журналісти Дмитра Юрійовича.

– Так, залишають, – відповів учасник АТО. – Морги переповнені. У місцях боїв вони лежать на узбіччях доріг і ліворуч, і праворуч. Ховати їх нікому. Когось забирають, когось залишають. Відповідні комунальні служби, які мають цим займатись, зможуть їх похоронити лише після звільнення місцевості.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter