Полтавський «Азов» офіційно презентували та запрошують добровольців (фото)

Новини
Олег Журавльов3 вересня 2014 о 11:4260441 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський «Азов» офіційно презентували та запрошують добровольців (фото)
У Полтаві готують бійців до батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Азов».

3 вересня урочисто відкрили навчально-мобілізаційний центр «Полтавщина», де і готують вояків «Азова».

Полтавський

На презентацію прибули представники обласної влади, афганці й десантники.

Знаходиться мобілізаційний центр на території Полтавського заводу кварцового скла. В’їзд огороджений парканом із колючим дротом. Вивішені прапори з символікою батальйону «Азов».

Біля воріт – чоловіки у військовій формі й балаклавах. У руках – автомати.

Полтавський

Решту добровольців, які вже пройшли тиждень підготовки на території центру, вишикували. Вони разом із командиром прочитали незвичну молитву і показали один із епізодів тактичного завдання.

– Центр створений місяць тому, налагоджували побутові питання, – розповів Іван Балацький, начальник центру. – Завод кварцового скла надав нам приміщення для казарм та тренувань, він і є основним нашим спонсором. Ініціатива створення у Полтаві такого центру належить командиру батальйону «Азов» Андрію Білецькому, а саме – для розширення та укріплення позицій в України. Адже це центр країни і 180 кілометрів від кордону. Навчальний процес розрахований на місяць, після чого всі наші новобранці отримають посвідчення працівників міліції і відбудуть у зону АТО. Тут проводитимуть тактичні навчання, фізичну підготовку. До речі, серед бійців не лише полтавців, а й люди з Луганська, Макіївки. Тому більшість у масках, адже їхні родини знаходяться на окупованій території, і ми таким чином їх убезпечуємо.

На питання журналістів, на чиї гроші живе центр і готують бійців, відповіли – на кошти спонсорів та народу України.

До теми - У Полтаві створили підрозділ «Мирний»: хто вони і чим займатимуться (фото, відео)

– Батальйон «Азов» готує молодь і патріотично, – зауважив Сергій Усачов, заступник
навчально-мобілізаційного центру з ідеологічної роботи. – Моє завдання – підготувати хлопців ідеологічно. Оскільки батальйон «Азов» найбільш інтелектуальний, адже серед нас багато кандидатів наук. Йдеться про підготовку патріотичної молоді, яка зможе донести до звичайних людей, що ми – не бандерівці й не фашисти. А щодо нашого символа, який часто полюбляють обговорювати, – це напис латиницею «ідея нації», а не фашистський знак. Вік хлопців – 18-40 років. Але бувають винятки – беремо і старших.

Полтавський

– Щойно все почалось у моєму рідному Краматорську, ми з товаришем прибули до Харкова, а потім – до Полтави. Проте мої батьки залишились там, – розповів один із новобранців «Азова», якому 24 роки. – Я вже тиждень не можу зв’язатись із батьками, лише sms. Я – патріот, був на Майдані. Саме цей батальйон обрав тому, що він найбільш ідеологічний.

Вимоги для бажаючих потрапити в добровольчий батальйон:

потрібно пройти співбесіду за адресою: Заводська, 3 (територія заводу кварцового скла). Також потрібно бути здоровим, військовозобов’язаним та патріотом.

До теми - Військовий експерт розповів, як українці можуть виграти неоголошену війну

Фото Олега Журавльова

Текст Юлії Обелець

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter