«Про факт нереєстрації заяв нам не відомо» – поліція Полтавщини щодо дня виборів

Новини
Юлія Обелець20 липня 2016 о 10:11845 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Про факт нереєстрації заяв нам не відомо» – поліція  Полтавщини щодо дня виборів
У Головному управлінні Нацполіції області вважають, що їхні підлеглі належне поводили себе у день виборів

«Про факт нереєстрації заяв нам не відомо» – поліція Полтавщини щодо дня виборівПоліція про день проміжних виборів. Фото – from-ua.com

Речник обласної поліції Юрій Сулаєв прокоментував «Колу» заяву громадської мережі ОПОРА щодо ігнорування правоохоронцями порушень у день виборів, 17 липня.

– Поліція реагувала в рамках чинного законодавства. Заходити в приміщення, де здійснюється волевиявлення громадян заборонено. У разі правопорушень поліція може зайти в приміщення, де здійснюється волевиявлення лише за повідомленням голови ДВК чи особи, яка уповноважена на такі функції. Щодо реагування, то воно було миттєвим і адекватним законодавчій базі, – твердить Юрій Васильович.

Робота поліції у цифрах

За період виборчих перегонів слідчо-оперативні групи реагували на 46 повідомлень про порушення виборчого законодавства. По 8 повідомленням відомості внесли до ЄРДР, оскільки слідчі вбачають там ознаки кримінальник правопорушень. Серед них: підкуп виборців, голосування двома бюлетенями тощо. За ознаками адміністративних правопорушень склали адмінпротоколи на 4 осіб. По 6 фактам анонімних повідомлень інформації не підтвердились. Ще за понад 30 повідомленнями триває перевірка.

– Також серед зареєстрованих повідомлень є й такі, що оприлюднювалися в мережі Інтернет, – додав речник обласної поліції. – Всі повідомлення мають кожне свою реєстрацію. Про факт нереєстрації заяв і повідомлень підрозділами поліції нам не відомо. Поліція свою роботу виконала на належному рівні. І продовжує працювати в посиленому режимі до повного завершення виборчої процедури. А громадянам та спостерігачам дякуємо за вчасні повідомлення, співпрацю та зворотній звязок. Це дало можливість забезпечити превенцію правопорушень. ОПОРІ також дякуємо за активну громадянську позицію та постійний моніторинг на ОВК.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter