На сцені театру Гоголя виступили люди з психічними відхиленнями

Новини
Ольга Правденко9 грудня 2014 о 15:271088 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На сцені театру Гоголя виступили люди з психічними відхиленнями
Сьогодні, 9 грудня, у Полтаві відбувся ІІ обласний фестиваль людей з психічними відхиленнями "Зірка надії".

псих

Як і минулого року учасники фестивалю, а це люди з особливими потребами, лікарі-психіатри та професійні актори, виступили на сцені обласного театру ім. Миколи Гоголя.

Свої таланти демонстрували не лише підопічні Полтавської обласної психіатричної лікарні, а й вихованці спеціалізованих інтернатних закладів області. Це були діти, підлітки, дорослі.

Розпочали фестиваль з класики – вистави за мотивами безсмертної "Енеїди" Івана Котляревського. Також учасники продемонстрували присутнім глядачам танцювальні та співочі номери. Усього самодіяльні артисти показали 10 номерів.

– Головна мета фестивалю – максимально адаптувати таких людей в соціум, а наш девіз залишається незмінним – "Ми і наші друзі пацієнти", – каже Віталій Закладний, головний лікар Полтавського обласного психоневрологічного диспансеру. – Ніхто з тих, хто виступав на сцені не залишився без подарунку, були видані дипломи, а спонсори вручили подарунки. Це солодощі, продуктові набори, напої, телевізійні приставки, іграшки, різноманітні ігри та інші необхідні речі.

Читайте також 7 найпоширеніших міфів про психічнохворих та психіатрів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter