Фото. У Полтаві молилися за мир в Україні

Новини
Надія Труш27 липня 2014 о 13:024592 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Фото. У Полтаві молилися за мир в Україні
У Полтаві відбулося соборне богослужіння за мир.

Під спекотним сонцем біля будівлі Полтавської облдержадміністрації зібралися представники церков, щоб разом помолитися за мир в Україні.

са

На спільну молитву прийшло до сотні людей.

Богослужіння проводили українською мовою. фото Надії Кучер

Тривожні і трагічні події на Сході держави об’єднали на одній площі представників Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької, Української автокефальної православної церкви, різних релігійних конфесій.

Але, як сказав Архиєпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, на спільній молитві не було представників Московського патріархату. За словами владики Федора, представники цієї церкви відсутні через заборону Кремля брати участь у подібних акціях. Проте владика Федір висловив розуміння прихожанам церкви Московського патріархату у зв’язку з смертю Глави Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) митрополита Володимира, який помер на початку липня.

На площі перед ОДА участь у молитві взяли також військові. Батьки приходили з маленькими дітьми.

Богослужіння розпочалося із виконання державного гімну та вигуків "Слава Україні – Героям Слава!". Прославляння України стало таким звичним для полтавців, що "Героям Слава" відлунням з дитячих уст котилося площею, викликаючи посмішки у присутніх.

– На нашій землі ведеться війна. Сусідня держава віроломно, підступно напала на нашу землю. Вона воює з українським народом, намагаючись знищити нашу державу, нашу незалежність, відібрати нашу свободу. А свобода – це дар Божий, – сказав у своїй промові владика Федір.

Обласна влада також долучилася до богослужіння. Серед присутніх полтавців можна було побачити Олега Пустовгара, Петра Ворону, Романа Чабановського. Очільника Полтавської області Бугайчука і мера Полтави Мамая не було.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter