Травнева прогулянка Ботанічним садом Полтави

Новини
Таня Цирульник2 травня 2015 о 11:3048162 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Травнева прогулянка Ботанічним садом Полтави
Полтавський ботсад радо приймає відвідувачів. Що можна подивитися, про окрасу саду та наслідки зими – наш репортаж.

Травнева прогулянка Ботанічним садом Полтави

Кожний полтавець знає, що в нашому місті є невеликий наземний рай, а саме – Ботанічний сад Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Це дивовижне місце налічує близько 1500 форм та різновидів рослин із різних куточків планети. Останні 5 років сад не отримував нових надходжень. Зараз працівники дорощують розсаду, саджанців близько 100 штук: хвойні, кущі, дерева. Переважно це ті рослини, які ростуть на теренах України.

Ботанічний сад має кілька головних окрас. У відкритому грунті – це Гінкго, Бархат амурський та Бундук канадський. Вони інтродуктовані з інших країн і окліматизованіж. Переважну кількість території саду займають традиційні рослини, які використовуються в озелененні Полтавського регіону та України загалом.

У теплиці мешкають рослини, які також із закордону та не ростуть в нашій країні у відкритому грунті. Найбільшу увагу привертають до себе кактуси та екзотичні пальми. Коли заходиш до теплиці складається враження, ніби ти справді перемістився на острів, де є лише ти й природа.

Але зима нещадно пошкодила рослини. Оскільки взимку опалення було недостатньо, деякі рослини зів’яли, а з деяких осипалося листя. Та завдяки важкій і клопітливій праці робітників саду, рослини відновлюють свої сили і починають квітнути.

Гуляючи доріжками саду раптово, можете відчути чийсь доторк до вашої ноги. Але не лякайтеся, адже тут мешкають чотирилапі помічники: троє котів та собака. Ласкаві котики люб’язно супроводжують відвідувачів під час прогулянки.

Втомившись, можна присісти в альтанці, що розташована посеред саду. Таке розташування дозволяє повністю охопити оком усе розмаїття рослин і насолодитися видом. Поряд тече Володимирська криниця, її струмок ледь помітний, але його звучання заколисує і додає відчуття спокою. Одразу поринаєш в дитячі спогади.

Атмосфера в саду – зачаровує. Забуваєш про всі турботи і сірість буднів. Саме тут природа єднається з людиною. Тут кожен знайде рослину для душі.

Відвідуваність Ботанічного саду не велика. Але працівники кажуть, що молодята люблять влаштовувати фотосесії, а школярі з задоволенням приходять на екскурсії, які проводить директор саду.

До теми: Де у Полтаві провести дозвілля недорого і з користю.

Ботанічний сад радий бачити відвідувачів. Кожен полтавець має пишатися ти, що саме в його місці є справжній шматочок раю.

Аліна Кольт


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter