У Полтаві почали формувати новий батальйон "Лтава": про особливості

Новини
Юлія Обелець3 вересня 2014 о 18:403868 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві почали формувати новий батальйон "Лтава": про особливості
Батальйон тероборони «Лтава» лише формують, проте координатори уже розповіли про його завдання та особливості.

  • У Полтаві почали формувати новий батальйон

Чим відрізняється від інших добровольчих батальйонів?
«Лтава» підпорядковується Мінобороні, а не МВС, як, наприклад, «Азов» чи «Мирний».Пильнуватиме і забезпечуватиме охорону в межах Полтавської області, а не на Сході.Основний кістяк формування складатимуть воїни-афганці та десантники. Проте і для всіх добровольців, які не мають військової підготовки та практики, «двері відчинені».

– Ми формуватимемо батальйон на базі вже існуючого підрозділу, – розповів Андрій Баранов, голова ГО «Полтавський атовмайдан». – Він уже створений наказом Міноборони, але є кадровим підрозділом, що існує на документах. Уже створений штаб, є певна кількість добровольців, домовлена співпраця з обласним військкоматом. Тому наше завдання надалі – заповнити батальйон фахівцями, добровольців навчити та забезпечити в матеріально-технічному плані, вирішити питання озброєння. Тобто нам не потрібно вирішувати питання "бути чи не бути" підрозділу, він уже існує.

У Полтаві почали формувати новий батальйон

Нагадаємо, 3 вересня офіційно презентували полтавський батальйон "Азов", до якого теж запрошують добровольців

Головні завдання, які виконуватимуть бійці «Лтави»:

  • Захист та охорона техногенно небезпечних об’єктів області, що складають терористичну загрозу, які можуть бути об’єктами диверсії.
  • Охорона автошляхів, залізниці, контроль на блокпостах.
  • Охорона місць масового скупчення людей.
  • Окремі бойові завдання від керівництва держави та Міноборони.

Про фінансування:

Координатори новоствореного батальйону тероборони розраховують на підтримку обласної влади, міністерства та спонсорів.

– Ведемо переговори з серйозними спонсорами. Також передбачене грошове забезпечення наших бійців від Міноборони. Тобто буде комплексне фінансування (як благодійне, так і з державних коштів). Всі ті гарантії, які передбачені законодавством України, повною мірою будуть мати і наші бійці, – пояснив Андрій Баранов.

– Раніше з обласного бюджету виділили 5 мільйонів гривень на створення формувань територіальної самооборони. Та, на жаль, механізм не дозволяє використовувати ці кошти для подібних цілей належним чином. Тому 17 вересня на сесії облради вирішуватимуть питання, аби внести зміни, які зокрема дозволять фінансувати екіпіровку наших добровольців, – додав Юрій Цомартов, голова Полтавського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану.

Укомплектування:

Щодо укомплектування бійців «Лтави», то його координатори запевняють: добровольців забезпечать належним чином амуніцією, засобами захисту та формою.

– Я гарантую, що батальйон «Лтава» буде забезпечений за найвищими нормами міжнародних стандартів, – зауважив Андрій Баранов, який, швидше за все, і стане командиром батальйону.

Добровольці, які бажають стати на захист своєї області, можуть звертатись за адресою: Полтава, вулиця Куйбишева,20 (неподалік Центрального ринку). Найближчим часом обіцяють надати телефони "гарячої лінії" та інформувати про новостворений батальйон.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter