Учасник АТО з Полтавщини розповів про ситуацію в Маріуполі

Новини
Юлія Обелець2 вересня 2014 о 13:456341 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Учасник АТО з Полтавщини розповів про ситуацію в Маріуполі
Полтавець Юліан Матвійчук розповів журналістам про ситуацію в Маріуполі, де очікують наступ окупантів. З представниками ЗМІ знаний в Полтаві активіст, який нині – в батальйоні «Азов», спілкувався через скайп під час прес-конференції.

Учасник АТО з Полтавщини розповів про ситуацію в Маріуполі

На самому початку розмови Юліан повідомив, що сидить в повному бойовому укомплектуванні, оскільки 5 хвилин тому (станом на 12 годину 2 вересня) оголосили готовність №2

– Нині ведуться обстріли на північному і східному кордонах Маріуполя, тобто біля Новоазовська і Тельманова, – розповів Юліан Матвійчук. – Ми всі – у бойовій готовності. Хочу сказати, що помітний сплеск патріотизму серед місцевих жителів. Вони всіляко допомагають нам разом з різними підприємства. Зокрема копати траншеї.

Також полтавець зауважив, що їхній батальйон поповнили нові бійці, оскільки вони під Іловайськом нещодавно зазнали втрат. Твердить, серед новоприхідців – жителі Полтавщини, і взагалі Полтавська область займає 3 місце серед добровольців АТО.

Учасник АТО з Полтавщини розповів про ситуацію в Маріуполі

Про прогнози на майбутнє

– Думаємо, ця ситуація на Сході затягнеться надовго. Аби Росія не ввела війська, ми б навели порядок до середини вересня точно. А у зв’язку з останніми подіями, бачимо, конфлікт може затягтись по зиму. Тому нас уже починають забезпечувати термоодягом на випадок холодів.

Договорити з Юліаном не вдалось – зв'язок обірвався.

До теми - Журналісти "Кола" мимоволі 2 роки тому передбачили війну

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter