Журналісти "Кола" мимоволі 2 роки тому передбачили війну

Новини
Валентина Зайченко2 вересня 2014 о 12:533041 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Журналісти "Кола" мимоволі 2 роки тому передбачили війну
Журналісти "Кола" ще у 2012-му заради експерименту дізнавались, кого з полтавських високопосадовців призвуть до лав армії в разі війни

Стаття, яку писало "Коло" два роки тому заради експерименту і не сприймаючи всерйоз, стала, на жаль, актуальною.

Думка редакції:

Ще два роки тому, обговорюючи, що б таке цікаве написати до Дня захисника Вітчизни, нам на думку спала ідея - написати, кого з високопосадовців і в якому чині призвуть, якщо раптом завтра війна. Також писали про звичайних полтавців – як зміниться життя у випадку збройної агресії... Тоді ця тема викликала сміх, і ніхто, обговорюючи ідею, не вірив і не думав, що таке може статися насправді. В наш час. В Україні. Ось тут. Прямо поряд....

Нижче нагадуємо, про що писали у 2012-му. на жаль, наразі актуально.

Примітка: У 2012-му на посадах головного міліціонера та голови обласної адміністрації були Едуард Федосов та Олександр Удовіченко. Тому інформація надається і про них.

Текст Тетяни Цирульник 2012-го року без змін:

Якщо раптом війна: екс-мера Полтави заберуть воювати, чинного мера залишать керувати

До Дня захисника Вітчизни «Коло» дізналось, хто ж і як буде захищати Полтаву, якщо раптом війна.

Серед тих, хто буде призваний у числі перших – Андрій Матковський, екс-мер Полтави. Він призначений на доукомплектування до штату воєнного часу обласного військового комісаріату.

До лав Збройних Сил підуть не усі, а тільки придатні за віком і станом здоров’я

Є певні категорії громадян, які на час війни не будуть призиватися до Збройних Сил, а залишаться на підприємствах, установах, заброньовані згідно переліку посад, визначених міжвідомчою комісією з питань бронювання при Кабінеті Міністрів.

Полтавця Олександра Мамая за віком можуть призвати до армії солдатом, але Олександр Мамай як міський голова отримає бронь як посадова особа, яка має залишитися у місті.

– Олександр Мамай як посадова особа має залишитися у місті, керувати міськими управліннями, забезпечувати взаємодію між військовим комісаріатом та органами місцевого самоврядування, організаціями, підприємствами, – розповідає Сергій Чекрізов. – Олександр Удовіченко на фронт також не піде, адже він повинен буде забезпечувати функціонування установ у військовому режимі. Едуард Федосов, генерал-майор УМВС області, має спеціальне звання і втратить його, якщо буде призваний як військовий. Але як керівник він зі своїми підрозділами забезпечуватиме охорону важливих державних об’єктів, підтримуватиме громадський порядок, спільно з ДАІ забезпечуватиме захист маршрутів просування військ.


Журналісти

У тилу можуть залишитися жінки, засуджені та козаки

Не будуть призвані до армії особи, які мають судимість. Але можливість створення штрафбатів військові не заперечують – все залежатиме від того, якою буде ситуація на фронті. Зброю у руки засудженим не даватимуть. До лав збройних сил не входять козацькі організації. Під час мобілізації більшість представників козацтва можуть не потрапити до війська – через вік. З іншого боку, вони можуть увійти до підпільних організацій.

Хто ще є захисниками вітчизни

– Із жінок нині військовозобов’язані лише випускниці медучилища та медінституту. Колись військові квитки видавали у педуніверситеті та техуніверситеті, – розповів Микола Лепський начальник відділу оборонної, мобілізаційної роботи міськвиконкому. Також можуть призвати жінок, які проходять службу по контракту.

Швидше за все, не звільнить від виконання воєнного обов’язку і духовний сан.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter